NB I

A válogatottban is bizonyítana

Guzmics Richárd idővel külföldön is kipróbálná magát, de előbb a nemzeti együttes meghatározó tagjává nőné ki magát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Szombathelyi Haladás védelmének alapembere Norvégia ellen debütált a válogatottban, ahova másodszor is meghívást kapott. A 25 éves Guzmics Richárd is ott lesz a törökországi edzőtáborban, a Fehéroroszország elleni meccsen. A Rangadó.hu érdeklődésre elmondta, szeretné, ha idén meg előbbre lépne a pályafutása.

– Úgy tűnik, Egervári Sándor hosszabb távon számol önnel, hiszen a debütálása után újra behívta a válogatott keretbe.
– Nagyon örültem a hírnek. A válogatott menedzsere értesített, hogy ismét kerettag vagyok, és utazhatok Törökországba. Bízom benne, hogy pályára is léphetek Fehéroroszország ellen – kezdte Guzmics Richárd.

– Hogy néz ki a pontos program? Mikor utaznak?
– Vasárnap találkozik a keret Telkiben. Szerintem hétfőn indulunk, a mérkőzés pedig szerdán lesz.

– Sorsdöntő év lesz az idei Guzmics Richárd számára?
– Szerintem már a tavalyi is az volt valamilyen szinten. Idén szeretném magamat beverekedni a válogatottba, a célom az, hogy alapember legyek, és hosszú távon is számítson rám a szövetségi kapitány. Emellett persze a klubcsapatommal, a Haladással is szeretnék minél sikeresebb lenni.

– Elérkezettnek látja az időt, hogy idén továbblépjen, és külföldre igazoljon?
– Természetesen foglalkoztat a gondolat, hiszen egy erősebb bajnokságban is kipróbálnám magam. A legfontosabb azonban most az, hogy a Haladásban játsszak, illetve a válogatottban is bizonyítsak. Aztán ha a helyzet úgy hozza, akkor akár már a nyári átigazolási szezonban felvetődhet ez a kérdés.

– Javában zajlik a felkészülés a Haladásnál is. Mennyire kemények az edzések?
– Az alapozás elején nagyobb fizikai terhelést kaptunk, de természetesen erre nagy szükség is van ilyenkor. Játsszuk az edzőmeccseket, többnyire még alacsonyabb osztályú ellenfelekkel. Egyedül az osztrák Admira volt erősebb csapat, de ellenük is helytálltunk. Még érződött a lábakban még a sok edzés, de nem is most, január végén kell a topon lennünk.

Olvasói sztorik