Hírek

Mégsem mennek Egyiptomba!

Az MLSZ az afrikai országban kialakult feszült biztonsági és politikai helyzet miatt visszakozott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szövetség egy hete hirdette ki, hogy a magyar ligaválogatott december 3-9. között Egyiptomban játszik nemzetközi mérkőzéseket.

Egervári Sándor szövetségi kapitány november elején kétnapos összetartásra hívta össze a hazai bajnokságban legjobb teljesítményt nyújtó játékosait, és már akkor elkezdődött egy hosszabb külföldi edzőtáborozás szervezése. A magyar együttes a napi edzések mellett két mérkőzést is játszott volna, az elsőt december 5-én, az egyiptomi élvonalbeli bajnokságban szereplő El Gouna csapatával, a másodikat december 8-án, az egyiptomi ligaválogatottal. A vezetőedző hétfő délután kihirdette 22 fős keretét, amelyben azok az NB I-es játékosok is szerepelnek, akik az utóbbi időszakban rendszeres tagjai voltak az A-válogatottnak. A huszonkét futballista pontosan fele szerepelt már a nemzeti csapatban.

Igen ám, de a Rangadó.hu úgy értesült, hogy az észak-afrikai országban kialakult feszült politikai és biztonsági helyzet miatt a szövetség most visszakozott, és a túra elmarad.

Mivel a szombati Haladás – Győri ETO (1-1) bajnoki rangadó kapcsán amúgy is megkerestük a szombathelyiek fiatal védőjét, Guzmics Richárdot, rákérdeztünk a ligaválogatott ügyére is.

– Valóban elmarad a túra, amit nagyon sajnálok. Jó formában vagyok, és szerettem volna, hogy Egervári Sándor közelről is lássa a teljesítményemet – magyarázta Guzmics. – Jó időben, jó pályákon szeretett volna edzéseket tartani és edzőmeccseket játszani a szakmai stáb, ezért az a döntés született, hogy idehaza nem pótolják a ligaválogatott összetartását. A győriek elleni döntetlen miatt van egy kis hiányérzetem. A bajnokság esélyese ellen jó az egy pont, de Radó Andrásnak a nyolcvanötödik percben volt egy százszázalékos helyzete, ami azonban sajnos kimaradt. De összességében nem lehetünk elégedetlenek, hiszen a játék jó volt, és megfelelő alázattal léptünk pályára, ami közönségnek is tetszett, mert nagy tapssal jutalmazták a lefújás után. Más meccsünk idén már nincs, a Ligakupában is végeztünk. A hétfői edzésen az őszi szezon elemzése lesz a program, és ezzel számunkra vége is a szezonnak.

Az egyiptomi túra elmaradásával kapcsolatban a Rangadó.hu a szövetség részéről megkereste Dinnyés Márton sajtómunkatársat, aki nm erősítette meg a tényt, viszont elmondta, az üggyel kapcsolatban hamarosan közleményt jelentetnek meg az MLSZ honlapján.

MLSZ: Kockázatos, ezért elmarad

Az egyiptomi politikai helyzet miatt nem utazhat edzőtáborozásra a ligaválogatott. Az Egyiptomban kialakult belpolitikai helyzet miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség kockázatosnak ítélte meg az utazást – áll az MLSZ honlapján.

Az utóbbi napokban kiéleződtek a politikai feszültségek az észak-afrikai országban: hírügynökségi jelentések szerint pénteken az alkotmánytervezet és az államfő jogköreit kiszélesítő rendelet ellen százezrek tiltakoztak országszerte az ellenzéki erők hívei közül, szombaton pedig mintegy ötvenezer ember vonult utcára Kairóban, hogy Mohamed Murszi egyiptomi államfő mellett tüntessen. Az alkotmánytervezetet várhatóan december közepén bocsátják népszavazásra, ebben az időszakban országszerte további belpolitikai feszültségekre, megmozdulásokra lehet számítani, melyek kimenetele pillanatnyilag bizonytalan.

A Magyar Labdarúgó Szövetség az előkészítés során folyamatos, napi kapcsolatban volt a Külügyminisztériummal. A minisztérium szerint a korábban rendelkezésre álló információk alapján nem volt akadálya a kiutazásnak. Ennek ellenére, a legfrissebb hírek ismeretében, az MLSZ vezetése megvizsgálta a kialakult körülményeket, s ezek alapján úgy ítélte meg, hogy a legkisebb kockázatot sem érdemes vállalni az edzőtáborozással, ezért biztonsági okokból lemondja a ligaválogatott egyhetes túráját, melynek során a csapat két nemzetközi mérkőzésen szerepelt volna.

A hétvégi mérkőzéseket követően a ligaválogatott több kerettagja is kisebb-nagyobb sérüléséről tájékoztatta a szakmai stábot. Egervári Sándor szövetségi kapitány az ismertetett helyzetre való tekintettel azonban már nem küldött meghívót a biztonsági tartalékoknak.

Olvasói sztorik