Hírek

Egyiptomban játszik a ligaválogatott

A magyar ligaválogatott december 3-9. között Egyiptomban játszik nemzetközi mérkőzéseket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egervári Sándor szövetségi kapitány november elején kétnapos összetartásra hívta össze a hazai bajnokságban legjobb teljesítményt nyújtó játékosait, és már akkor elkezdődött egy hosszabb külföldi edzőtáborozás szervezése. A tárgyalások azóta befejeződtek, és biztossá vált, hogy a ligaválogatott december 3-9. között az egyiptomi El Gouna városába utazik – írja az MLSZ honlapja.

Egervári Sándor együttese a napi edzések mellett két mérkőzést is játszik, az elsőt december 5-én, az egyiptomi élvonalbeli bajnokságban szereplő El Gouna csapatával, a másodikat december 8-án, az egyiptomi ligaválogatottal. A vezetőedző hétfő délután kihirdette 22 fős keretét, amelyben azok az NB I-es játékosok is szerepelnek, akik az utóbbi időszakban rendszeres tagjai voltak az A-válogatottnak. A huszonkét futballista pontosan fele szerepelt már a nemzeti csapatban.

Meghívót kapott a kapitánytól Rudolf Gergely, az A-válogatott 2011-es házi gólkirálya is, aki idén sérülései és hosszú kihagyása miatt nem tudott egyetlen mérkőzésen sem pályára lépni a válogatottban, míg a Videoton kiszemelt játékosaira a csapat nemzetközi kupaszereplése miatt nem számíthat a szakmai stáb.

A ligaválogatott kerete

Kapusok: Jova Levente (Ferencváros), Kurucz Péter (Siófok)

Védők: Korhut Mihály (Debrecen), Lipták Zoltán (Győri ETO), Mészáros Norbert (Debrecen), Varga József (Debrecen), Vermes Krisztián (Újpest), Guzmics Richárd (Haladás), Fiola Attila (Paks), Szabó János (Paks), Halmosi Péter (Haladás)

Középpályások: Gyömbér Gábor (Ferencváros), Pátkai Máté (Győri ETO), Koltai Tamás (Győri ETO), Elek Ákos (Diósgyőr), Szakály Péter (Debrecen), Balázs Benjamin (Kaposvár)

Támadók: Rudolf Gergely (Diósgyőr), Csiki Norbert (MTK), Varga Roland (Győri ETO), Tischler Patrik (MTK), Bacsa Patrik (Diósgyőr)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik