NB I

A ligaválogatott csak ugródeszka

Szabó János remek teljesítményére a tudósítókon kívül a szövetségi kapitány is felfigyelt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Miskolcon született, ám időtlen idők óta Pakson játszik, egy rövid siófoki kitérőt leszámítva. Már 2009-ben stabil kezdőjátékos volt, és abban az évben érte el első nemzetközi sikerét is: az egyiptomi U20-világbajnokságon tagja volt a bronzérmes magyar válogatottnak. Hogy a jelenlegi szezonban is kiválóan teljesít, azt remekül mutatja, hogy Egervári Sándor meghívta a ligaválogatott egyiptomi edzőtáborába, a sportnapilap osztályzatai alapján pedig az őszi idény legjobb balhátvédje lett. A sikertörténetet talán egyedül a múlt heti, győri Magyar Kupa-mérkőzés árnyalja, amelyen már a hatodik percben kiállították… De valóban árnyalja?

– Mi történt a győri kupameccsen?
– Már az első néhány percben elrontotta a mérkőzést a játékvezető. Rossz döntést hozott, de úgy vagyok vele, hogy a bírók is hibázhatnak… Az, hogy megadta a tizenegyest, rendben van, de a piros lap semmiképp – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Szabó János. – Kellemetlen volt kívülről nézni, hogy részben miattam verik meg a csapatot, de már a meccs végén megbeszéltük, hogy semmi probléma. Volt, aki azzal viccelődött, hogy legalább a pénteki, pécsi meccsen friss leszek! A mester is mondta, hogy ne foglalkozzunk a vereséggel, inkább koncentráljunk a PMFC elleni találkozóra, mert immár a bajokság a fontosabb számunkra.

– Győztek a Pécs otthonában, ennek ellenére csak a tizenharmadik helyen állnak a tabellán.
– Végig uraltuk a mérkőzést, nem volt kérdéses, hogy nyerünk. A győzelmünket megérdemeltnek tartom. A tabellával pedig nem nagyon foglalkozunk, arra ráérünk a szezon végén. Most arra koncentrálunk, hogy minél több meccset megnyerjünk.

– Decemberben pedig irány Egyiptom!
– Nagy megtiszteltetés a ligaválogatott-meghívó. Álmoknak mindig lenniük kell, számomra ez egyrészt természetesen a felnőtt válogatottat jelenti, de majd a mindenkori szövetségi kapitány eldönti, hogy ad-e lehetőséget. Másrészt ki szeretném magam próbálni külföldön, bármelyik európai bajnokságban.

– Az őszi idény legjobb balhátvédjének választották. Mi kell ahhoz, hogy tavasszal is ilyen jól szerepelhessen?
– Nagyon jó érzés, hogy elismerték a teljesítményemet. Egy jó felkészülés nagyon sokat segíthet, illetve nagyon sok sérültünk van, remélhetőleg mindannyian felépülnek, és újult erővel dolgozhatnak ők is, a többiekkel együtt.

Megtanulták a leckét?

– Ez már a negyedik-ötödik lehetőségünk arra, hogy a helyünkre kerüljünk. Ha ezzel sem tudunk élni, akkor nincs miről beszélni – szögezte le a pénteki Paks–Pápa bajnoki meccs előtt Tomiszlav Szivics, a paksiak edzője. – Nagyon egyértelmű a dolog, nyernünk kell. Ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy most nem fogunk hibázni. Nem is akarok különösebben foglalkozni a Pápával, mert eddig is inkább magunkkal voltak problémáink. Nekünk úgy kell kimennünk a pályára, ahogy az illik, és ahogy az elvárható, és akkor az ellenfélnek kell gondolkoznia rólunk. A pécsi siker önbizalmat adhat nekünk, de ez így volt a debreceni meccs után is. Az akkor nem jól sült el, remélem, hogy megtanultuk a leckét.

A paksiak közül továbbra is sérült Kiss Tamás, Zsók József, Lázok János, Sipeki István, Bori Gábor és Pokorni Péter.

Olvasói sztorik