NB I

Nehéz sorozat után

Heffler Norbert szerint néha csak nüánszokon múlt a sikerük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden a másodosztályú Vasas együttesét fogadta az MVM Paks a Ligakupa B-csoportjának ötödik fordulójában. A hazaiak 4-1-re nyertek, és nyolc ponttal másodikok a tabellán a Pécs mögött. A mérkőzés egyik gólszerzője az a Heffler Norbert volt, aki a bajnokságban eddig nem kapott komoly szerepet, mindössze négyszer lépett pályára kezdőként a mostanában ingadozó formát mutató Paks gárdájában. A 22 éves labdarúgó a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, örül, hogy sikerült betalálnia, de teljesen más egy ilyen mérkőzés, mint egy élvonalbeli találkozó.

– Nyilvánvalóan teljesen más egy ilyen meccs, mint egy NB I-es mérkőzés – kezdte a paksiak középpályása. – De ezen a fronton is szeretnénk jól szerepelni. Mindenképpen szerettük volna begyűjteni a három pontot, és ez sikerült is. Ami pozitívum, hogy a második félidőben jól is játszottunk, ezt a négy rúgott gól is bizonyítja. Az pedig plusz öröm számomra, hogy sikerült betalálnom.

– Az elmúlt hétvégén otthon szenvedtek vereséget a Kaposvár együttesétől, mi hiányzott a győzelemhez?
– Ugyebár külső szemlélője voltam a találkozónak, öt percre álltam be a végén. Kívülről talán jobban is láthattam, mint belülről. Én azt láttam, hogy nem voltunk frissek, illetve annyira agresszívak sem, mint amit elvárnak tőlünk. Szerintem ez volt a vereség legfőbb oka, illetve előrejátékban nem voltunk olyan kreatívak, hogy fel tudtuk volna törni a Kaposvár védelmét.

– Említette, hogy csupán külső szemlélő volt a találkozón. Elég kevés szerephez jut idén, tudja esetleg az okait?
– Igazából nem tudom, erről a mestert kellene megkérdezni. Nekem nem mondott semmit arra vonatkozóan, hogy miért nem kapok nagyobb szerepet. Emiatt szomorú is vagyok. Csinálom tovább a dolgomat, százszázalékosan edzek, odateszem magam. Lesz, ami lesz, majd kiderül, hogy ez mire elég.

– A gárda sincs túl jó formában mostanában, mi lehet a gond?
– Hangsúlyozták többen is, hogy azért nehéz sorozatban voltunk, amivel én is egyetértek. Igazából volt, amikor nyerhettünk volna, illetve fordítva is. Nüánszokon, apróságokon dőltek el a meccseink. Előretekintünk, ha a következő három bajnokit behúzzuk, vagy jól jövünk ki belőlük, akkor talán teljesíthetjük azt, amit elvárnak tőlünk itt Pakson.

– Pontosan mi ez az elvárás a csapat felé?
– Mindenféleképpen az első tízbe szeretnénk ott lenni az ősz végén, a tavasszal pedig jó lenne még feljebb tornászni magunkat.

– Hétvégén a Kecskemét otthonába látogatnak, mit vár az összecsapástól?
– Mint minden meccsre, most is megvan a taktikánk. Ezt gyakoroljuk a héten, majd kiderül, hogyan tudjuk megvalósítani a pályán. Majd a találkozó után lehet erről beszélni, hogy mennyire sikerült. Szeretnénk a három pontot begyűjteni Kecskeméten is, ugyanúgy, mint minden mérkőzésen.

Olvasói sztorik