NB I

Minden a Paks mellett szólt

Hivatalosan pénteken lett a Paksi FC játékosa, és a szombati, Metallurg Donyeck elleni edzőmeccsen már be is mutatkozott új csapatában Heffler Norbert.

– Ha jól tudom, akkor egy hosszabb folyamat végére került sor átigazolásra.
– Való igaz, már három évvel ezelőtt is megkerestek Paksról, de most éreztem úgy, hogy eljött az átigazolásom ideje. Úgy érzem, a legjobbkor érkeztem. Szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, ami a csapat és az én hasznomra is válhat – mondta a 21 éves középpályás.

– A mostani szerződés milyen körülmények között jött létre?
– Ez is egy hosszabb tárgyalást követően alakult ki. Még fél évig szerződés kötött a Pápához, de jeleztem, hogy én váltani szeretnék. Több csapat is megkeresett, de végül a Paksot választottam. Itt játszik a testvérem, és közel is van Dunaújvároshoz, ahonnan származom. Valamint ami még fontosabb, az elért második helyezés nem véletlen. Átgondoltam a lehetőségeket, és minden a Paks mellett szólt. A két klub megegyezett, és most itt vagyok.

– Említette, hogy az ezüstérem nem a véletlen műve. Ezek szerint sokakkal ellentétben önnek ez nem volt meglepetés?
– Nyilván nagy a kontraszt a korábbi kiesés elkerülése, és a második hely között. Azonban a játékosállomány alapján én inkább az utóbbi eredményt tartom reálisnak, nem pedig a kiesés elleni harcot. És bár több jó csapat is van az NB I-ben, tartom olyan erősnek – most már mondhatom – magunkat, hogy továbbra is az élbolyban tudunk maradni.

– A testvérén, Tiboron kívül kiket ismer?
– Inkább a fiatalabbakat, főleg azokat, akikkel együtt voltam utánpótlás válogatott, gondolok itt Szabó Jánosra, Fiola Attilára. Természetesen azért az idősebbeket is ismerem. Így azt gondolom, hogy a beilleszkedéssel nem lesz különösebb probléma.

– Hányas mezben futballozik majd?
– A 27-est választottam. Nincs különösebb oka, a lehetőségek közül ez tetszett meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik