NB I

„Mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát”

A Debrecen ellen győztes gólt szerző Tököli Attila nem foglalkozik a visszavonulás gondolatával.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVSC tizenöt-hónapos hazai veretlenségét megszakítva a Paks 1-0-ra nyert Debrecenben, az OTP Bank Liga 13. fordulójában. A vendégek győztes gólját Tököli Attila szerezte, aki korábban a Videoton ellen is betalált, tehát az élcsapatokra specializálódott! A huszonötszörös válogatott támadó a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, hogy habár már 36 éves, fiatalabbnak érzi magát koránál.

– Úgy tűnt, hogy a Debrecen ellen mintha jobban akarták volna a győzelmet a hazaiaknál. Ön is így érezte a pályán?
– Nem hiszem, hogy ez akarat kérdése lenne – kezdte Tököli Attila. – Az előre megbeszéltek szerint játszottunk, igyekeztünk betartani az edzői utasításokat, és be is jött a számításunk, mert sikerült nyernünk.

– Végigfutva az eddigi eredményeiken, megállapítható, hogy a tabella első öt helyezettje ellen nem szenvedtek vereséget, viszont csak a 13. helyen állnak…
– A bajnokság elején még nem úgy jött ki a lépés, ahogy szerettük volna. Aztán zsinórban játszottuk a mérkőzéseket a tabella elején található csapatok ellen. Nyerhettünk volna ezeken a találkozókon, de még mindig jobb négyszer döntetlent játszani, mint négyszer kikapni. Szóval jobban is végződhettek volna ezek a meccsek, de azért rosszul sem jöttünk ki belőlük.

– Korábban többen is mondták már, hogy Pakson profik a körülmények. Ön már több csapatban megfordult, nem csak itthon, de külföldön is. Egyetért csapattársai állításával?
– Igen, a vezetők próbálnak mindent előteremteni, hogy a játékosoknak csak a futballra kelljen koncentrálniuk. És ez valóban nagy szó a magyar labdarúgásban.

– Egyénileg hogyan értékelné az idei szezonját?
– Ez a nyár elég kacifántosra sikeredett, már ami az átigazolásomat illeti, ezért csak később tudtam bekapcsolódni a felkészülésbe. Megelégedve soha nem lehetek, dolgozom tovább.

– Habár a játékán nem látszik, azonban tény, hogy idén már harminchat éves. Foglalkoztatja már a visszavonulás gondolata?
– Röviden és tömören: nem. Mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát. Amíg érzek magamban erőt, addig játszani fogok, persze ez sok mindenen múlik. Azonban jelenleg még tényleg nem foglalkoztat a kérdés.

Olvasói sztorik