NB I

„Kikaparjuk a győztes találatot!”

Az előző csapata ellen készülő Lázok János szerint jobb helyre nem is kerülhetett volna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Legutóbbi három mérkőzésén veretlen maradt az MVM Paks csapata az OTP Bank Ligában. Tomiszlav Szivics vezetőedző irányításával eddig egyszer, a Diósgyőr otthonában szenvedet vereséget az együttes, igaz, nyerni csak öt fordulóval ezelőtt, a Siófok ellen sikerült a csapatnak. A legutóbbi három találkozójukon döntetlent értek el a paksiak.

A vezetőedzővel egy időben érkezett a csapathoz Lázok János, az MTK és a Vasas korábbi játékosa. Első mérkőzésén, a Haladás otthonában rögtön góllal debütált új együttesénél, azonban adós maradt a további találatokkal a gólerős támadó. A 28 éves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, remekül érzi magát új csapatában, nagyszerű körülmények fogadták Pakson, az öt meccs óta tartó gólcsendet pedig leginkább annak tulajdonítja, hogy az új szakvezető más szerepkörben számít rá, mint a korábbi edzői.

– Amióta Pakson vagyok, a csapat hat meccséből egyet veszített csak el, úgy érzem, nem teljesítettünk rosszul – értékelte az elmúlt hat fordulót Lázok János, a paksiak rutinos csatára. – Amikor idekerültem, úgy számoltam, ha ezeken a mérkőzéseken kilenc-tíz pontot gyűjtünk, az már nem rossz teljesítmény. Kilenc pontot szereztünk, vagyis sikerült teljesíteni a reális elvárásokat, mégis, visszagondolva az elmúlt fordulókra, nem mondanám, hogy összességében nincs bennem hiányérzet. A Diósgyőr ellen például nem érdemeltünk vereséget, a Videoton ellen a hetvenötödik percig vezettünk, ráadásul szereztünk még egy érvényes gólt, amit nem adott meg a játékvezető. A Győr ellen úgy értünk el döntetlent, hogy a mérkőzés helyzetét mi hagytuk ki, a Ferencváros otthonában pedig a nyolcvanhatodik percben még előnyben játszottunk, és bár a döntetlen reálisnak mondható a játék képe alapján, mégis, néhány perccel a vége előtt meg kellett volna őriznünk az előnyünket.

– Góllal mutatkozott be új csapatában, azóta viszont mintha beleszürkült volna a mezőnybe. Hogy értékelné a saját teljesítményét?
– Nem akarom mentegetni magam, valóban, egyelőre kevesebbszer kerültem a kapu elé, mint a korábbi csapataimnál. Azonban hozzá kell tenni, hogy Pakson kissé más feladataim vannak, mint korábban. Szivics mesternél mélyebben játszom, és inkább a labdatartásra, a biztos támadásépítésre kell koncentrálnom. Úgy ítélte meg, hogy a technikai tudásomat a támadásépítésben kell inkább kamatoztatnom. Ennek ellenére, mint mondtam, nem fogom mentegetni magam, bátrabban, többet kell vállalnom a befejezésekből is. A mutatott játékommal alapjában véve nem vagyok elégedetlen, a vezetőedzőtől is csak a Ferencváros elleni mérkőzés után kaptam kritikát, pont a már említett visszahúzódások miatt. Többet kellett volna előre mennem, túl mélyen kértem a labdákat, ezt jegyezte meg a mérkőzés után a mester. Igyekszem tovább javulni, és a kapu előtt is rendre veszélyt okozni.

– A következő ellenfél az MTK lesz. Volt csapatáról lévén szó, Szivics mester kikérte esetleg az ön véleményét is?
– Igen, beszélgettünk az MTK-ról a vezetőedzővel. Elmondtam a véleményemet a gyengéikkel, erősségeikkel kapcsolatban. A szakmai stáb is alaposan elemezte az ellenfelet, az így összegyűjtött információkból pedig kialakítjuk a legmegfelelőbb taktikát. Mindenképpen győznünk kell, nincs mese, valahogy kikaparjuk a győztes találatot. Mindegy, hogyan, milyen szerencsés vagy szerencsétlen góllal, de meg kell nyernünk ezt a meccset, hiszen nagyon nehéz sorozat elé nézünk a következő fordulókban. Megyünk Debrecenbe, majd fontos mérkőzéseket játszunk a Kaposvár és a Kecskemét ellen. Lélektanilag egyáltalán nem mindegy, hogyan vágunk neki ezeknek a találkozóknak.

– Az MTK-nál töltött időszak alatt azt hallhattuk, hogy csak külföldi csapathoz igazolna. Voltak-e kérői, illetve ha igen, miért igazolt mégis egy magyar csapathoz?
– Voltak külföldi ajánlataim. Hívtak például Ciprusra, Kazahsztánba, de még Szaúd-Arábiába is. Azonban olyan bajnokságból nem volt megkeresésem, ahová szívesen igazolnék. Ezért elfogadtam a Paks ajánlatát, amit őszintén szólva, egyáltalán nem bántam meg. Nem hittem volna, hogy ilyen profi körülmények fogadnak a klubnál, szakmailag kiváló döntést hoztam. Újra felépíthetem magam, nem kell másra koncentrálnom, csak a játékra. Őszintén mondom, jobb helyre nem is kerülhettem volna!

Újabb komoly ellenfél

Tomiszlav Szivics, az MVM Paks vezetőedző a klub honlapján elmondta, mérges, mert sokan fanyalognak azon, hogy az elmúlt három meccsen csak döntetlenig jutottak, és nem sikerült nyerniük.

– Én azt mondom, hogy a Videoton, a Győr, és idegenben a Ferencváros ellen elért döntetlenek igenis sikernek számítanak – szögezte le a tréner. – Ha ezek nem jó eredmények, akkor én holnap veszem a kalapom és megyek, mert tudom, hogy ebben a pillanatban kihoztam maximumot a csapatból. Lehet, hogy mások mást gondolnak, de a véleményem az, hogy a Pécs, a Pápa és Eger ellen kellett volna győzni. Nem pedig a javítást keresni pont ez ellen a három csapat ellen. Az MTK ugyanolyan jó ellenfél, mint a legutóbbi három volt, de lehet, hogy jobb is. Évek óta igazi jó focit játszanak. A Sándor Károly Akadémiavéleményem szerint az egyik legjobb Magyarországon. Az átlagéletkor tekintetében is igen fiatalok, jól bírják az iramot, és kifejezetten technikásak. Igen komoly ellenfelet látunk ismét vendégül, de mindent megteszünk azért, hogy győzni tudjunk az MTK ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik