NB I

Elmarad a nagy találkozás

Könyves Norbert betegség miatt nem játszhat jövendőbeli csapata, a Paks ellen.

Kapcsolódó cikkek

Zsidai László játékra kész
Visszatérhet az MTK csapatába Zsidai László. A középpályás egy hete, az edzésen szenvedett kisebb sérülést, így ki kellett hagynia a Videoton elleni összecsapást. A Paks ellen azonban újra ott lehet a pályán – áll a klub honlapján.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Stabil tagja az OTP Bank Liga élmezőnyének az újonc MTK, amely jelenleg olyan biztosan áll a tabella harmadik helyén, hogy a 12. fordulóban nem is tud elmozdulni onnan, lefelé és felfelé sem. Bár a hetedik kör után még veretlen és listavezető volt az együttes, utána kisebb hullámvölgy, két vereség és egy döntetlen következett, úgyhogy a legjobbkor jött a Videoton elleni rangadónyerés múlt pénteken (3-2). A sikerből Könyves Norbert is kivette a részét, hiszen a fővárosiak 23 éves támadója a 65. percig a pályán volt, viszont összeszedett egy sérülést, ami miatt a szombati, paksi bajnokit szinte biztosan ki kell hagynia. Pedig ez egy pikáns meccs lenne számára, hiszen január elsejétől az aktuális ellenfél színeiben folytatja pályafutását.

A vajdasági születésű Könyves Norbert a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, kicsit sajnálja, hogy váltania kell, de várja már az új kihívásokat.

– A Videoton ellen újra a szebbik arcát mutatta az MTK…
– Nagyon örültünk, kellett ez a siker, hiszen a közelmúltban nem úgy jöttek az eredmények, ahogy szerettük volna – kezdte Könyves Norbert. – A Diósgyőr otthonában nem tudtunk pontot szerezni, pedig egyenlítettünk és emberelőnybe is kerültünk. Azt nagyon sajnáltuk, csalódottak voltunk, hogy nem jött össze legalább egy döntetlen.

– Mi volt a siker kulcsa?
– Jó arányban használtuk ki a helyzeteinket, s miután vezetést szereztünk, nekik jönniük kellett. Ahogy az első félidőben játszottunk, az volt az igazi MTK, de a második félidőben némileg kapkodóbbá vált a játékunk, a Videoton ránk erőltette az akaratát, és inkább védekeznünk kellett.

– Következik a Paks, amelyet csak egy helyezés és két pont választ el a kiesőhelytől…
– Ez nem azt jelenti, hogy rossz csapat lenne, sőt szerintem kifejezetten jó játékosok alkotják, nagyon fel kell tűrnünk a gatya szárát. Én sajnos sérült vagyok, külön edzettem a többiektől, a csípőmnél begyulladtak a mirigyek, talán egy rúgástól, ezért antibiotikumot kapok. Valószínűleg nem fogok játszani Pakson, az orvos szerint egy-két hetet kell kihagynom, de már sokat javult az állapotom. Sajnálom, nagyon szívesen bizonyítottam volna itt is, ott is.

– Az MTK remekül szerepel, nem sajnálja, hogy a télen el kell hagynia az együttest a sokkal magasabb átlagéletkorú Paks kedvéért?
– Egy kicsit sajnálom, de várom is az új kihívásokat, és biztos vagyok benne, hogy a paksi csapat is feljebb tud kerülni a tabellán, legalább a hatodik-hetedik helyre. Szerbiában is főleg idősebb játékosokkal szerepeltem egy csapatban, és mindig jól kijöttem velük.

Olvasói sztorik