NB I

Tehetség, epizódszerepben

A Ligakupában a Szolnok ellen triplázó Balajti Ádám szerint sok edzője bizalmatlan volt vele korábban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

21 éves kora ellenére már a Diósgyőr, a Debrecen és az Újpest labdarúgója is volt, most pedig az MTK-t erősíti a 2009-es egyiptomi U20-világbajnokság bronzérmese, Balajti Ádám. Egyelőre azonban a fővárosiaknál sem számít alapembernek, hiszen a bajnokságban eddig hétszer a kispadról szállt be, habár a legutóbbi, Szolnok ellen Ligakupa-mérkőzésen (4-2) mesterhármast szerzett. A Rangadó.hu érdeklődésére erről a találkozóról és eddigi karrierjéről is mesélt a korábban spanyolországi próbajátékon is szereplő csatár.

– A csapat négy góljából hármat ön szerzett szerdán. Elégedett a teljesítményével?
– Most már úgy voltunk vele, hogy illő lenne gólt szerezni a Ligakupában is, hiszen ez eddig váratott magára. Nos, ezt a célunkat sikerült elérnünk, hiszen nem csak egyszer, de négyszer is betaláltunk – mesélte Balajti Ádám. – Jól éreztem magam a pályán, talán nyugodtan mondhatom, jól ment a játék, és nem csak a három gólom miatt. Azért a Szolnok és mi sem a legerősebb összeállításban szerepeltünk, de ez nem kisebbíti az érdemeinket.

– A bajnokságban viszont többnyire csak csereként jut szóhoz. Szerdai teljesítmény megnöveli majd az esélyeit, hogy kezdőként szerepeljen?
– Valamelyest biztosan javít rajta, de nem hiszem, hogy a következő bajnokin már kezdő lennék. Persze, dolgozok rajta, hogy ne csak tizenöt-húsz perceket kapjak a fontosabb meccseken, ez minden, amit tehetek.

– Fiatal kora ellenére már több csapatban is megfordult. Mi lehet az oka, hogy sehol nem vert gyökeret?
– Ez egy nagyon nehéz és összetett kérdés. A pontos okait nehéz is lenne megmondanom. Több helyen is előfordult, hogy nem kaptam meg a kellő bizalmat. Pedig még problémás embernek sem tartom magamat. Egy jó példa, hogy mikor visszajöttem a Villarealnál töltött próbajátékomról, akkor semmibe vettek. Na, az ember ilyenkor érzi, hogy váltania kell. Hosszasan lehetne erről beszélni, de nem is akarom bolygatni a múltat.

– Szombaton MTK–Videoton rangadó lesz. Hogy készülnek?
– Úgy vagyunk vele, hogy minden bizonnyal a legerősebb felállásban fog pályára lépni a fehérvári gárda, mivel a Ligakupában inkább a tartalékok szerepeltek. Azt talán nem is kell ecsetelnem, hogy mennyire nehéz mérkőzés lesz, de mi győzni szeretnénk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik