NB I

Az év öngólja miatt nem nyertek

A Ferencváros 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán a Paks ellen az OTP Bank Liga 11. fordulójában

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 11. forduló
Ferencvárosi TC – MVM Paks 2-2 (1-0)
Albert Stadion, 4000 néző. Játékvezető: Solymosi
FTC: Jova – Alempijevics, Besics, Klein, Sváb (Jovanovics, 62.) – Ionescu (Csukics, 79.), Böde, Gyömbér, Józsi – Jenner (Orosz M., 72.), Somalia. Edző: Ricardo Moniz
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Bartha (Kulcsár D., 73.), Lázok, Sifter, Bori – Tököli, Simon A. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Ionescu (40.), Gyömbér (88.), illetve Simon A. (54.), Jovanovics (öngól 85.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Több szempontból is pikáns párosítás manapság a Ferencváros–Paks, hiszen az egyik oldalon Böde Dániel és Máté Csaba másodedző, a vendégek részéről pedig Bartha László, Tököli Attila és Kulcsár Dávid nézett farkasszemet korábbi csapatával.

A várakozásoknak megfelelően a hazaiak domináltak, többet birtokolták a labdát, de mezőnyfölényük a szórványos gólhelyzetek ellenére meddőnek bizonyult, mert az igazi ziccerek elmaradtak, sőt olykor a paksiak előtt adódtak ígéretes lehetőségek. Jó ritmusú, jó iramú, színvonalas, élvezetes volt a meccs, és a negyvenedik percben megszületett az első gól is: mindenki Böde Dánielre figyelt, ő azonban az egyedül hagyott román csapattársához passzolt, Ionescu pedig hajszálpontos lövéssel szerzett vezetést az FTC-nek. Nem volt érdemtelen az előny, hiszen végig támadóbb szellemben játszott a Ferencváros. A Paksnak nem volt kaput eltaláló lövése, ellenben próbálta lassítani a játékot. Ez olykor sikerült is, de a hazaiak jól alkalmazkodtak ellenfelük stílusához, és veszélyesen kontráztak.

Óriási lendülettel kezdte a második félidőt a szinte újjászülető Paks, amely sorra ívelhette be a veszélyes szögleteket. Jöttek is a nagy helyzetek, és Simon Attila révén az egyenlítés is (1-0). A fővárosiak azonnal összekapták magukat, és kapujukhoz szegezték vendégeiket. Minden percre jutott gólveszély, de negyedórával a lefújás előtt ki tudott szabadulni a szorításból a Paks, és máris aggódhattak a Fradi-szurkolók. És bizony nem volt alaptalan az aggodalmuk, mert az év öngóljával kerültek hátrányba kedvenceik: a kapu elé beívelt labdát a menteni igyekvő Klein a földre fejelte, de az éppen Jovanovics fejére, onnan pedig a hálóba pattant (1-2). A játék képe alapján nem lett volna igazságos a Ferencváros veresége, és egy szöglet után Gyömbér Gábornak sikerült is az egyenlítés. Remek meccsen igazságos döntetlen született, de mivel mindkét együttes nagyot küzdött és sokat tett a sikerért, talán egyik oldalon sem elégedettek az egy ponttal.

A fővárosiak a péntek esti döntetlennel immár hat bajnoki találkozó óta veretlenek.

– Az első félidőben teljesen megérdemelten szerzett vezetést a Ferencváros, mert mezőnyfölényben volt és uralta a játékot. A második játékrész elején magára engedte ellenfelét a hazai csapat, és ez meg is bosszulta magát, de a Fradi tudott váltani ritmusban és elszántságban is. Ez elég volt, hogy újra mezőnyfölénybe kerüljön, ám egy rögzített helyzetet követően, egy ide-oda pattogó labdából megint a Paks szerezett gólt – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Szűcs Mihály, a Ferencváros egykori kiváló játékosa, aki ismét a helyszínen látta a meccset. – A mostani Fradi erejét jelzi, hogy ezután sem omlott össze, és bár már nem volt sok idő hátra, az egyenlítés után meg is nyerhette volna a meccset, hiszen nyomás alatt tartotta ellenfele kapuját. Ha Orosz Márk háromból legalább egyszer jól adja be a labdát, komoly veszélyt jelenthetett volna az FTC. Látszik, hogy egyre jobb erőben vannak, az új igazolások pedig egyértelmű erősítést jelentenek. Ami Ionescut illeti, minden támadásnál látszik, hogy jó helyen van nála a labda, és Józsi Györgyhöz hasonlóan remek ütemben játssza be. Somalia nagy mezőnymunkát végzett, amellett, hogy a kapura is veszélyesen játszott. Folyamatosan fejlődik a Fradi, a meccs összképe alapján megérdemelte volna a győzelmet, de két ilyen buta gólt nem szabad kapni. A közönség is nagyon élvezte a mérkőzést, és az utolsó pillanatig buzdította a hazaiakat.

Olvasói sztorik