NB I

Már csak a győzelem hiányzik

Habár megállították a robogó győrieket, Csernyánszki Norbert szerint mégis inkább ők bánkódhatnak a gólnélküli döntetlen miatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nemcsak az MVM Paks csapatának, de Csernyánszki Norbert karrierjének is jót tett Tomiszlav Szivics érkezése, hiszen a bajnokság elején a kispadra szorult kapus az új vezetőedzőnél rendszerint a kezdőcsapatban kap helyet. A 36 éves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, kicsit megviselte a korábbi mellőzés, de már nem foglalkozik a múlttal, és teljes gőzzel dolgozik azon, hogy hétről hétre jobb formában legyen.

– Pakson szakadt meg a Győri ETO hétmeccses győzelmi sorozata. Elégedett?
– Nem vagyok teljesen elégedett az eredménnyel. Olyan taktikát választottunk, ami nem arra épült, hogy megállítsuk a Győrt, hanem egy ellenféltől független játékot terveztünk el – magyarázta Csernyánszki. – Úgy gondolom, az első félidőben sok volt a pontatlanság mindkét fél részéről, a második játékrészben már ki-ki meccset játszottunk. Közelebb voltunk a győzelemhez, hiszen egy jogos büntetőt nem kaptunk meg, valamint Simon Attila fejese is gólt ért volna talán.

– Egy héttel korábban a Videoton ellen is ikszeltek. Két erős csapat, egyiktől sem kaptak ki, azonban ezekért összesen csak két pont jár. Másként is alakulhattak volna ezek a találkozók?
– Ha bármely más csapatok ellen játszottunk volna a bajnokságban, akkor ezek után szerintem hat pontunk lenne, hiszen rengeteg erőt fektettünk ezekbe a meccsekbe. Azonban a játékunk egyre jobb, szinte biztos vagyok benne, hogy ez előbb-utóbb győzelmekben is megmutatkozik.

– Tomiszlav Szivics vezetőedző érkezése milyen hatással van a csapatra?
– Mindenféleképpen jót tett a csapatnak az ő érkezése. A habitusa, a mentalitása a csapatra is átragadt egy kicsit. Harapósabb a társaság az ittléte óta. Folyamatosan fejlődünk, az edzések nagyon pörgősek, sok gyakorlat épül az egypasszos átadásokra. A válogatott találkozók alatti szünetben is azon leszünk, hogy tovább csiszolódjunk.

– A bajnokság elején kapusposzton Pokorni Péter került a kezdőbe ön helyett. Hogy élte meg az akkori mellőzést?
– Már akkor is hangoztattam, hogy nem esett jól, hiszen úgy érzem, hogy az utóbbi években csapatként és egyénileg sem szerepeltünk rosszul. Kis Károly hozott egy döntést a bajnokság elején, de ez szerencsére már múlt idő, az élet az én szemszögemből nézve pozitívan átírta a történteket. Ennek ellenére egyáltalán nem mondanám azt, hogy Szivics mesternél biztos a helyem a kezdőcsapatban, minden edzésen minden játékosnak meg kell küzdenie a csapatba kerülésért.

Olvasói sztorik