Hírek

Szivics magyar állampolgár lett

Szabadkán tette le az esküt a lányával együtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Augusztus 31-én a Rangadó.hu interjút közölt id. Haraszti Zsolttal, az MVM Paks ügyvezetőjével, aki elmesélte, hogy a csapat új vezetőedzője, Tomiszlav Szivics hamarosan magyar állampolgár lesz.

Október 1-én a Rangadó.hu interjút szeretett volna közölni Tomiszlav Sziviccsel, de azt a tájékoztatást kaptuk a klubtól, hogy a mester néhány napig Szabadkán tartózkodik. Most már azt is tudjuk, miért… Szivics, valamint lánya, Maria letették az állampolgári esküt.

– Mikor döntött úgy, hogy felveszi a magyar állampolgárságot?
– Amikor nem tudtam Magyarországon tovább dolgozni, és visszajöttem Szerbiába. Hiányzott az ország, hiányoztak az ottani barátaim. Akkor döntöttem úgy, hogy elindítom az egyszerűsített honosítási eljárást – mesélte a paksi klub honlapján a tréner.

– A felmenői közül ki magyar?
– Az édesanyám az, és bár az édesapám bunyevác, őt mindenki Béla bácsinak hívta.

– Mit jelent önnek az állampolgárság?
– Nagyon sokat. Nagyon szeretem az országot, azon belül is Kecskemétet. Az a tervem, hogy ott fogok majd élni, ott telepszem le. Amikor nem kaptam munkát, és vissza kellett jönnöm, akkor kiderült a számomra, hogy mennyi igaz barátot szereztem. Olyanokat, akik támogattak engem itt is. Akikkel biztosan örökre meg is marad ez a barátság. Ne értsen félre, Paks is kitűnő hely. Szeretem a munkát, amit csinálok, és száz százalékot beleadok. Bízom benne, hogy sok szép eredményt fogunk elérni közösen!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik