Hírek

Mindkét sorozat megszakadt

Kecskeméten játszott döntetlent a Ferencváros a Ligakupa negyedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, D-csoport, 4. forduló
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Ferencvárosi TC 2-2 (2-1)
Kecskemét, 700 néző. Játékvezető: Szilasi
KTE: Borszéki – Sós, Vaskó, Póti, Forró (Tarabai, 68.) – Ramos, Patvaros – Litsingi, Bertus (Farkas I B. 78.), Jorginho – Salami. Edző: Horváth Ferenc
FTC: Ranilovics – Alempijevics, Klein (Ionescu, a szünetben), Otten (Beliczky, 90.), Sváb – Gyömbér, Csukics – Jenner, Böde, Somalia – Máté J. (Orosz M., a szünetben). Edző: Ricardo Moniz
Gólszerző: Salami (9.), Litsingi (15.), illetve Jenner (36.), Ionescu (60.)
Kiállítva: Vaskó (89.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Új edzője, Horváth Ferenc irányításával eddig mindhárom meccsét megnyerte a KTE, a Ferencváros pedig mindhárom Ligakupa-csoportmérkőzésén győzött eddig. A kérdés tehát az volt, melyik jó sorozat szakad meg szombat délután? Nos, mindkettő véget ért… Továbbra is hat hiányzóval kellett számolniuk a hazaiaknak Mohl Dávid, Balogh Béla, Szavics, Tölgyesi, Pekár és Burgos személyében. A Ferencváros a legerősebb összeállításában érkezett, Ricardo Moniz az alapembereknek szavazott bizalmat – tudósít a kecskemétiek honlapja.

Az első percekben a vendégek nem nagyon találták a mérkőzés ritmusát, meddő fölénybe tudtak kerülni az alföldiek, amely a kilencedik percben góllá is érett: Salami lövése egy védőről felpattanva, a hosszú kapufáról került a hálóba. Ez volt a nigériai támadó harmadik gólja ebben a sorozatban (1-0). A 15. percben jött az újabb találat, egy gyorsan elvégzett Sós Márkó-szabadrúgás után Litsingi lépett kis, és mesterien pörgetett Ranilovics kapus fölött a hálóba (2-0).

A csapatjáték kitűnően működött, a párharcok zömét megnyerték a hazaiak, vendéghelyzetet, lövést szinte fel sem lehetett jegyezni. A 36. percben aztán a semmiből szépítettek a vendégek, Jenner lapos szabadrúgása csusszant el a lábak alatt a jobb alsóba (2-1). Az első félidőben tehát abszolút uralta a játékot a KTE, csak szerencsével tudott szépíteni a Ferencváros.

A szünet után némileg tudatosan átadta a területet a házigazda, a Fradinak pedig jót tettek a cserék, hatékonyabbak lettek előrefelé a fővárosiak. Ezzel együtt kevesebb helyzetet láthattak a nézők, főleg a középpályán zajlott a játék. A hatvanadik percben aztán bombagóllal egalizált az FTC, egy kifelejt labdát Ionescu vágott a bal felsőbe védhetetlenül (2-2). A folytatásban távoli lövések akadtak itt is, ott is, de ezek komoly veszélyt nem jelentettek. Az utolsó húsz percre mindkét csapat mozgósította utolsó erőtartalékjait is a siker érdekében. A 89. percben aztán némileg érthetetlen módon egy vitathatatlanul csúnya fault után Vaskó Tamás kapott piros lapot. Az eredmény már nem változott, maradt a hárompontos különbség a két csapat között a tabellán.


A szerdai 3-3-as döntetlen után a Honvéd hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Haladást. A meccs fordulópontja volt, hogy Rózsa Dániel kapust fél óra elteltével kiállította a játékvezető, mert a tizenhatoson kívül kézzel ért a labdához. Kulcsár Kornél is elhagyta a pályán, az ő helyére állt be a cserekapus, Mursits Roland. A kispestiek végül Faggyas Milán és Délczeg Gergely góljaival győztek.

Marián Sluka góljával a Siófok vezetést szerzett Pakson, de Lázok János jóvoltából végül döntetlen lett a vége. Egerben két légiós, Knakal és Pavlov volt eredményes, diósgyőri részről csak Tisza Tibor talált be, így a DVSC elleni vereség után szezonbeli második hazai tétmérkőzését már megnyerte a hevesi együttes. A meccs krónikájához tartozik, hogy hosszú kihagyás után pályára lépett a DVTK spanyol csapatkapitánya, José Luque, akit a 68. percben cseréltek be.

Bár a zalaegerszegiek NB II-es meccse miatt a Videoton – ZTE meccset elhalasztották, a székesfehérváriak most csaptak össze a Kaposvárral. Mindkét együttes a lehető legerősebb összeállításban szerepelt, és a hazaiak végül Nemanja Nikolics góljával nyertek.

Ligakupa, 4. forduló

A-csoport

Budapest Honvéd – Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)

Október 17. szerda, 17 óra: Gyirmót FC Győr – Győri ETO FC

B-csoport

MVM Paks – FGSZ Siófok 1-1 (0-1)

Október 17. szerda, 18 óra: Pécsi MFC-Matias – Vasas SC

C-csoport

Október 16. kedd, 14 óra: Videoton FC – Zalaegerszegi TE FC

December 7. péntek, 13 óra: Kaposvári Rákóczi FC – Lombard Pápa Termál FC

D-csoport

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Ferencvárosi TC 2-2 (2-1)

Október 16. kedd, 13 óra: MTK – Szolnoki MÁV FC

E-csoport

Egri FC – Diósgyőri VTK 2-1 (1-1)

Október 14. vasárnap, 18.30: Debreceni VSC-TEVA – Újpest FC

C-csoport, a 6. fordulóból előrehozott mérkőzés

Videoton FC – Kaposvári Rákóczi FC 1-0 (0-0)

Olvasói sztorik