NB I

15 hónap után kaptak ki otthon

A címvédő Debrecen hazai pályán 1-0-ra kikapott a Pakstól az OTP Bank Liga 13. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 13. forduló
Debreceni VSC-TEVA – MVM Paks 0-1 (0-0)
Debrecen, 3000 néző. Játékvezető: Szilasi
DVSC: Verpecz – Bernáth, Simac, Mészáros N., Korhut – Bódi (Czvitkovics, 61.), Varga J., Bouadla, Rezes (Yannick, 46.; Pölöskey 66.) – Sidibe, Coulibaly. Edző: Kondás Elemér
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Szabó J., Csehi T. – Sifter – Kulcsár D. (Bartha, 81.), Bori, Lázok (Mészáros I., 92.), Vayer – Tököli (Eppel, 85.). Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerző: Tököli (63.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hajdúsági együttes ezt megelőzően legutóbb a 2010–2011-es idény utolsó mérkőzésén, több mint 15 hónappal ezelőtt a Haladástól kapott ki hazai pályán a bajnokságban.

Sokáig csupán mezőnyjáték folyt a pályán, az első nagy helyzet a 18. percben a Loki előtt adódott, a kapu előtti kavarodás után először Bódi Ádám lövését védte Csernyánszki Norbert, majd a második próbálkozásnál Sidibe lesen állt, így a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást. Öt perccel később Coulibaly hagyott ki egy nagy ziccert. Egy ideig nagy fölényben futballozott a házigazda, beszorult a Paks, de utána kiegyenlítetté vált a játék, a vendégek is próbáltak helyzeteket kialakítani a kapunk előtt, de inkább a távoli lövéseik okoztak némi veszélyt – tudósít a DVSC honlapja.

A szünetben Rezes László helyett Yannick állt be, ám a kameruni középpályás mindössze húsz percet töltött a pályán, mert Kondás Elemér elégedetlen volt vele. Ekkor már hátrányban volt a Debrecen, ugyanis a 63. percben Tököli Attila megszerezte a vezetést, a vendégek tulajdonképpen első komoly helyzetüket váltották gólra. Innentől a paksiak már csak védekeztek, a Loki pedig küzdött az egyenlítésért, meg is voltak a lehetőségei, de nem sikerült semmi.

– Nem volt nagyon látványos, de úgy gondolom, élvezhető meccs volt. Az első félidő nem volt túlságosan eseménydús, de ahogy illik, a Debrecen dominált. A hazai csapatnak két nagyobb lehetősége volt, a Paksnak szintén kettő, a helyzetek aránya tehát egyenlően alakult –értékelte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori játékosa és edzője. – Mindkét edző kihozta a maximumot saját csapatából, Szivics azért nyert, mert nyerőbb típusú együttese volt. Megtalálta azokat a játékosokat, akik nyerőbb típusúak, a fiatalok és rutinosak nyerő elegye van összerakva. Kondás Elemérnek tapsikoltam Yannick lecserélése miatt, mert annyi labdát szórt el, amennyit megkapott, például a gól előtt is, ráadásul nem akart ütközni. Úgy érzetem, a Paksban minden játékos átérzi, mi a tétje ennek a mérkőzésnek, hiszen eléggé hátul vannak a tabellán. Az edzőt formázza a csapat, tehát szerintem Szivicsnek is köszönhető, hogy tizenegy nyerő típusú játékos ment ki a pályára, nem lehet az mondani, hogy a szerencse kellett a vendégsikerhez. Több minőségi futballistája van a DVSC-nek, amely jobb csapat, de most a Paks játszotta a nyerőbb típusú futballt, és teljesen megérdemelten győzött. Debrecenben több olyan játékost látok, aki kényelmes. Tisztogatás kellene, hogy észbe kapjanak a többiek. Futballozgatnak, de nem úgy, mint az éhes oroszlánok. Ilyen játék a futball. Fejben dől el az egész!

Olvasói sztorik