NB I

A türelem rózsát terem?

A Balmazújváros ellen két gólt is szerző Pölöskey Péter hosszú távra tervez, így különösebben nem zavarja, hogy a bajnoki mérkőzéseken még csak elvétve kap lehetőséget.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nyáron érkezett a bajnoki címvédő Debreceni VSC-hez, de eddig még elvétve, csak két élvonalbeli bajnokin lépett pályára a korábban a Ferencvárosban is futballozó Pölöskey Péter. A szerdai, Balmazújváros elleni felkészülési mérkőzésen (2-2) azonban két gólt is szerzett a 24 éves támadó, aki a Rangadó.hu érdeklődésére kifejtette: a rangadókra és a kisebb meccsekre ugyanúgy kell koncentrálniuk.

– Azok a játékosok szerepeltek inkább, akik a Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzésen nem léptek pályára – mondta a Rangadó megkeresésére Pölöskey Péter. – Mindenképpen szükség van ilyen találkozókra, kell a játék, kell a lehetőség nekünk is. A másodosztályban is pályára lépek, minden egyes mérkőzésen bizonyítani akarok. Szeretnék az élvonalbeli bajnokikon is minél többször játszani, de hát nagyon jó csatáraink vannak, így nem olyan könnyű bekerülnöm.

– Megérte akkor egy bajnokaspiránshoz szerződnie?
– Lehet, hogy most még kevesebbet játszom, de nem vagyok türelmetlen. Fokozatosan beilleszkedem, aztán ha megkapom majd a lehetőséget, akkor kell élnem vele. Hosszútávú terveim vannak Debrecenben, így nem kapkodok.

– Az Eger elleni pofon után mintha összekapta volna magát a csapat…
– Én is így gondolom, utólag látva jót tett nekünk az a fiaskó. Azóta sokkal elszántabbak vagyunk, egységesebbek, és ezt az eredményeink is igazolják.

– Sokan úgy vélik, hogy a Győrrel vívhatnak majd nagy csatát a bajnoki címért. Nagy előnyt jelent, hogy mindjárt a nyitófordulóban legyőzték a mostani listavezetőt?
– Úgy gondolom nem is annyira a rangadók számítanak, hanem a többi találkozó, az úgynevezett kisebb meccsek. Ezekből kell minél többet megnyerni ahhoz, hogy ott legyünk a topon. Persze ez nem azt jelenti, hogy a rangadókra ne koncentrálnánk.

– Akkor vasárnap is koncentrálhatnak, hiszen a Videotonhoz látogatnak.
– Ki-ki meccs lesz, abszolút háromesélyes. A héten készültünk a játékukból, igyekszünk minél jobb eredményt elérni. Azzal nem foglalkozunk, hogy csütörtökön még nemzetközi kupameccset játszanak, mi a saját játékunkra figyelünk elsősorban.

Olvasói sztorik