Hírek

Felkészülési döntetlen Debrecen

A DVSC vegyes csapata 2-2-es döntetlent játszott az NB II-es Balmazújváros ellen.
Felkészülési mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-2 (1-1)
Debrecen, 150 néző. Játékvezető: Veizer
DVSC: Polekszics – Holecz (Treznai, 63.), Nagy Z. (Kovács G., a szünetben), Hajdu (Böszörményi, a szünetben), Suskó – Dombi (Rezes, a szünetben), Spitzmüller (Burics, 60.), Selim Bouadla, Czvitkovics (Ondoa, 80.) – Kulcsár T. (Barzsó, 75.), Pölöskei P. Edző: Kondás Elemér
Balmazújváros: Szalma – Kónya (Forgács, a szünetben), Ludánszki, Papp F., Virágh A. – Arnóczki, Sándor I. (Szöllősi F., a szünetben) – Sárközi (Nagy R., 60.), Murák K. (Kiss L., a szünetben), Kállai G. – Urbin (Belényesi, a szünetben). Edző: Híres Gábor
Gólszerzők: Pölöskei P. (30., 70.), illetve Virágh (25.), Kiss L. (78.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Edzőmérkőzést játszott szerda délután a Debrecen vegyes csapata, az ellenfél az NB II-ben szereplő szomszédvár, a Balmazújváros volt. A Loki kezdőcsapatában három létavértesi játékos is helyet kapott, mindannyian a védelemben szerepeltek. A középpályás-soruk igen erős volt, hiszen Selim Bouadla és Czvitkovics Péter is pályára lépett – áll a klub honlapjának tudósításában.

A Debrecen kezdetben nagy fölényben futballozott. Selim Bouadla remek cselei és jó lövései élményszámba mentek, a francia-algériai középpályás bizonyította, hogy sérüléséből felépülve ismét képes a tőle megszokott játékot produkálni. A Balmazújváros a 23. percben dolgozta ki az első nagy helyzetét, ekkor Polekszics bravúrral védett, majd meglepetésre szabadrúgásból a vezetést is megszerezték a vendégek, de nem sokáig örülhettek, mert öt perccel később Pölöskei Péter egy szép fejesgóllal egyenlített. Később is voltak lehetőségei a bajnokcsapatnak, Kulcsár Tamás, Selim Bouadla és Czvitkovics is betalálhatott volna, de Szalma Pál kapus jó formában volt.

A második félidőből nyolc perc telt el, amikor tizenegyeshez jutott a hazai együttes, de Kulcsár Tamás lövését védte Szalma, aki ezután még egy ziccert fogott, ugyanakkor Pölöskei lövésénél már tehetetlen volt, a támadó estében, nyolc méterről rúgta kapura a labdát. Nem sokkal a vége előtt aztán a Balmazújváros egy távoli lövéssel egyenlített, így alakult ki a 2-2-es végeredmény.

– Először is nagy örömmel tettünk eleget a Debrecen felkérésének, hogy játszunk egy edzőmeccset. Náluk is, nálunk is azok kaptak elsősorban lehetőséget, akik kevesebbet játszottak eddig – értékelte a mérkőzést a klub honlapján Híres Gábor, a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő vezetőedzője. – Most élesben, egy komoly ellenféllel szemben próbálhattuk ki azt, amire ennek a meccsnek a hiányában csak egymás között lett volna lehetőségünk. Jó mérkőzés volt. Nagyon tetszett, amit láttam a mieinktől, s nagyon örülök, hogy egyre többet kapunk vissza a meccseken abból, amit az edzéseken gyakorlunk. Ismét bizonyosodott, hogy húsz jó játékosból áll a keretünk, mert akik ma lehetőséget kaptak, bizonyítottak, remekül futballoztak, többször még számukra idegen poszton is. Jó volt a hozzáállás, mindenki nagyon igyekezett, de az előrelépéshez erre is van szükségünk. Hiszen a célunkat, az egycsoportos NB II-t, s majd az ottani jó szereplést csak így érhetjük el. Erre a jó kapcsolatra a Lokival úgy érzem, szükségünk van. Debrecen közel van, sok a debreceni kötődésű labdarúgó nálunk, drukkolunk a DVSC-nek. Ha ilyen felkészülési találkozókkal tudunk segíteni, azt nagyon szívesen megtesszük, mert az általuk képviselt színvonal számunkra is egy mérce, amelyhez igyekszünk felnőni.

Olvasói sztorik