NB I

Újabb siker idegenben

A Kaposvár 2-1-re nyert Pakson az OTP Bank Liga 14. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 14. forduló
MVM Paks – Kaposvári Rákóczi 1-2 (1-0)
Paks, 600 néző. Játékvezető: Radványi
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Csehi T. – Sifter – Kulcsár D. (Heffler N., 87.), Lázok (Bartha, 60.), Bori, Vayer (Eppel, 76.) – Tököli: Edző: Tomiszlav Szivics
Kaposvár: Hajdúch – Kovács O. (Katona Gy., 85.), Bank, Zámbó, Jánvári – Szafarics, Pedro – Horváth T. (Pavlovics, 75.), Oláh L. (Haruna, 80.), Balázs B. – Vrucina. Edző: Prukner László
Gólszerzők: Lázok (42.), illetve Oláh L. (tizenegyesből 46.), Balázs B. (51.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első félidőben kevés esemény alakult ki a kapuk előtt. A periódus közepén Vrucina tökéletes beívelése után Oláh Lóránt hagyott ki nagy helyzetet: senkitől sem zavartatva robbant be a kapu előterébe, de négy méterről fölé bombázott. A 42. percben Csehi Tamás kanyarított balról középre, az üresen hagyott Lázok János pedig kilenc méterről a kapuba fejelt (1-0). Kevés helyzetet hozott az első felvonás, de ez nem jelenti azt, hogy unalmas lett volna a meccs: a nagy taktikai csatához jó iram társult.

A második félidő harmincadik másodpercében Vrucina elesett a tizenhatoson belül, mert Fiola Attila buktatta, járt a jogos tizenegyes a kaposváriak javára, és mivel Oláh Lóránt nem hibázott, egyenlítettek a vendégek (1-1). És ezzel még nem volt vége a Rákóczi feltámadásának: az 51. percben Horváth Tamás adott remek passzt Balázs Benjáminnak, a paksi védők érthetetlenül megtorpantak, így a somogyiak fiatal játékosa egyedül vezette a labdát Csernyánszki Norbertre, és a hálóba is pörgette mellett (1-2). Az 57. percben Hajdúch buktatta Kulcsár Dávidot a tizenhatoson belül, ezért is járt a büntető, de a kaposvári kapus javította a hibáját, és bravúrosan védte Vayer Gábor tizenegyesét. A kipattanó labdát Tököli Attila lőhette volna a hálóba, de tisztáztak előle. Paksi helyzetekkel folytatódott a játék, de ezek közül egyik sem végződött góllal, így a Kaposvár a diósgyőri diadal után ismét idegenben győzött.

– Az első húsz percben a Kaposvár nagy jól játszott, labdabiztosabb volt, de fokozatosan jött fel a Paks, és egy szép góllal vezetést szerzett a szünet előtt – értékelt a Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Veszprém és a Haladás egykori edzője, aki a helyszínen tekintette meg a találkozót. – A második félidő elején gyorsan fordított a Rákóczi, amelynek kontrái rendre veszélyesek voltak. A Paks tompább volt a kelleténél, tizenegyest is hibázott, tehát a kaposváriak rászolgáltak a sikerre, megérdemelten nyertek. A paksiakat többször láttam az utóbbi időben, nagyon jó benyomás tettek rám, most is mentek, hajtottak, de nem jöttek be a finom megoldásaik.

Olvasói sztorik