NB I

A szerencse forgandó

A Kecskemét hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Pakssal az OTP Bank Liga 15. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 15. forduló
Kecskeméti TE-Phoenix-Mecano – MVM Paks 1-1 (0-1)
Kecskemét, 2500 néző. Játékvezető: Németh Á.
KTE: Borszéki – Koszó, Póti, Vaskó, Forró – Ramos, Szavics, Patvaros (Pekár, 65.) – Litsingi (Salami, 74.), Burgos (Dosso, 82.), Tarabai. Edző: Horváth Ferenc
Paks: Csernyánszki – Fiola, Éger, Szabó J., Csehi – Bori (Lázok, 61.), Heffler T., Sipeki (Bartha, 68.), Kulcsár D. – Simon A., Tököli (Heffler N., 79.). Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Pekár (90.), illetve Vaskó (öngól 16.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első félidőben a Tarabai buktatásáért megítélt tizenegyest Litsingi fölé lőtte, majd egy veszélytelennek tűnő beadást Vaskó Tamás a saját kapujába emelte, így a szünetben a Paks vezetett. A második félidőben számtalan kihagyott kecskeméti lehetőség után tizenegyeshez jutott a Paks, de Simon Attila lövését Borszéki Csaba kivédte. A hazaiaknak végül a mérkőzés utolsó percében sikerült egyenlítenie Pekár László szabadrúgása révén (1-1).

– Nem törvényszerű, de ilyen a futball: a hazaiak kihagyták a tizenegyest, ettől meg is rogytak, és jött a szerencsétlen, illetve a mi szemszögünkből szerencsés öngól. Ez nekünk lélektanilag jót tett, őket viszont padlóra küldte – mondta a Rangadó.hu szakértője, Zsók József, az MVM Paks sérült játékosa. – Ha a második félidőben belőjük a büntetőnket, eldőlhetett volna a meccs, de kimaradt, és a legrosszabb pillanatban kaptunk gólt, amikor már nem volt idő javítani. A játék képe alapján is igazságos a döntetlen, és mindkét oldalon kimaradt egy-egy büntető. Nagyon kellett volna ez a győzelem, hiszen a döntetlenekkel nem sokat érünk a hárompontos rendszerben. Sifter Tamásnak egész héten problémái voltak, az ő kiválása megkavarta a csapatot, mert Fiola Attila és Szabó János is más posztra került. Közbejöttek tehát a sérülések, folyamatosan változik a csapat, ami zavaró tényező. Nem érzem annyira gördülékenynek a játékot, az előző meccseken sokkal jobban ment, rendszeresen mi domináltunk.

Zsók József október közepén, a siófok elleni Ligakupa-meccsen szenvedett súlyos térdsérülést.

– Most vagyok négyhetes, és egy hete kezdtem a gyógytornát. Már nagyon ideje volt, mert nagyon hiányzott a mozgás, nem vagyok hozzászokva az ilyen életmódhoz, a fekvéshez – mondta a 28 éves védő. – Az operáció utáni első héten lábra sem tudtam állni, annyira fájt a fejem. Most keresem a megfelelő rehabilitációt, már beszéltem Kanta Szabolccsal, hiszen neki is hasonló problémája volt. A lehető legrosszabbkor jött ez a sérülés, hiszen teljesen rendbe voltam és jól is ment a játék. Szeretnék minél hamarabb visszatérni, de természetesen nem szeretném elsietni. Majd az idő eldönti, hogy játszhatok-e még ebben a bajnokságban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik