NB I

Megtalálta a helyét

Póti Krisztián szerint Horváth Ferenc vezetőedző nagy hatással van az egész csapatra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Remek sorozatot produkált a KTE-Phoenix Mecano csapata az elmúlt öt mérkőzésén. Az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában még a kiesést jelentő 15. helyen állt a kecskeméti együttes, azonban Horváth Ferenc vezetőedző érkezése óta öt mérkőzésen tizenhárom pontot gyűjtött a csapat, ennek köszönhetően feljött a hatodik helyre a tabellán. Ráadásul először csak a legutóbbi fordulóban, a Diósgyőr ellen veszítettek pontokat az alföldiek, így kiváló előjelekkel várják a hétvégi, Videoton elleni folytatást.

Horváth Ferencnél verekedte be magát a kezdőcsapatba a kecskemétiek 24 éves védője, Póti Krisztián. Az új edző érkezése előtt csupán két NB I-es találkozón pályára lépő játékos élt a lehetőséggel, és szinte azonnal alapemberévé vált csapatának. A Győri ETO-nál és az MTK-nál is megforduló Póti a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, korábbi csapatainál rendre rosszul jött ki a lépés számára, de Horváth Ferenc részéről élvezi a bizalmat, amelyet igyekszik minden találkozón meghálálni.

– Nagy sorozat szakadt meg a Diósgyőr ellen. Ennek ellenére, gondolom nem csalódottak a döntetlen miatt…
– Az edzőváltás új impulzust adott a csapatnak – nyilatkozta Póti Krisztián. – Az elmúlt fordulók sikere egyértelműen csapatsiker, nem egyénekként, hanem egy csapatként küzdve értünk el öt forduló alatt négy győzelmet és egy döntetlent. Magával a sorozattal viszont nem foglalkoztunk, mindig csak a soron következő mérkőzésekre figyeltünk, és figyelünk ezután is. Egyértelműen a csapat sikere az eddigi szereplésünk.

– Amikor a csapatot említette, az új edzőt is beleértette? Milyen vezetőnek írná le Horváth Ferencet?
– Természetesen ez az ő érdeme is. Horváth Ferenc nagy hatással van a csapatra, a futball iránti elkötelezettsége, szellemisége a csapatra is átragad. Nagyon jó edzőnek tartom, nem gondol másra, csak a győzelemre, és ezt a gondolkodást a játékosainak is át tudja adni. Pörgős, hajtós edzéseket vezényel, nincs megállás a tréningeken sem. Nem véletlen, hogy az edzéseken is sípcsontvédőben lépünk pályára, hiszen mindenkire hatással van a győzni akarása, mindenki részese akar lenni a sikernek, ezért pedig minden játékos megküzd a kezdőcsapatbeli pozícióért. Úgy érzem, kiválóan motiválja a csapatot, nagyon jó edzőnek tartom.

– Horváth Ferenc érkezése előtt mindössze két NB I-es mérkőzésen lépett pályára. Azóta viszont stabil kezdő Kecskeméten. Önre is nagy hatással van az új tréner?
– Balogh Béla sérülése miatt kerültem be a kezdőcsapatba. Éreztem már az első perctől kezdve, hogy bízik bennem az edző, ez pedig jó hatással volt a teljesítményemre is. Igyekszem ezt a bizalmat minél jobb teljesítménnyel meghálálni, bizonyítani akarom, hogy továbbra is helyem van a kezdőcsapatban.

– Több NB I-es csapatnál is megfordult korábban. Huszonnégy éves lévén mondható önre, hogy későn érő típus?
– Sajnos korábban nem jött ki jól a lépés. Győrben stabilan az első kerettel készültem, de a posztomra több rutinos külföldi játékos is érkezett, így csökkentek az esélyeim a csapatba kerülésre. Ráadásul combizom-szakadást szenvedtem, és a sérülésem után már nem éreztem a vezetők bizalmát, ezért úgy döntöttem, eligazolok a csapattól. Hajdúböszörménybe kerültem, onnan igazoltam később az MTK-hoz. Sajnos itt is sérülésekkel bajlódtam, így a fővárosiaknál sem tudtam megragadni. Most viszont úgy érzem, végre megtaláltam a helyem. Bízik bennem a szakvezetés, amit igyekszem meghálálni a teljesítményemmel!

Olvasói sztorik