NB I

„Nem tettem csodát”

Horváth Ferenc szerint csak a játékosok hozzáállása változott, amióta ő irányítja a KTE-t.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Háromból három mérkőzést nyert a Kecskemét csapata, amióta Horváth Ferenc irányít vezetőedzőként. Két bajnokin, és a szerdai Ligakupa-meccsükön is begyűjtötték a három pontot. A szakvezető a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nincs szó semmilyen titokról, csak a játékosok hozzáállásán változtatott.

– Nagyon nehéz kérdés, hogy mi változott, nem tettem én semmilyen csodát – szögezte le a 39 éves szakvezető, aki Szigetszentmiklósról érkezett Kecskemétre. – Amit látok, hogy talán a játékosok hozzáállásával kapcsolatban van egy kis változás. Azt mondhatom, hogy nem nagyon szeretek olyan labdarúgót látni a csapatomban, aki nem teljesít százszázalékosan, és nem nyújtja a maximumot. Ha a szerdai Ligakupa-meccset is ideveszem, akkor ezen a három találkozónkon ez így is nézett ki. Olyan játékosok voltak a pályán, akik mindenféleképpen meg akarták nyerni a meccseket.

– Hogy érzi magát Kecskeméten? Hogy megy ilyenkor a beilleszkedés egy új környezetben?
– Alakul a dolog, egyre jobban kezdem megszokni a közeget. Természetesen sokkal könnyebb beilleszkedni, illetve összecsiszolódni, ha ugye jönnek a győzelmek, emiatt azért könnyebb a helyzetem. Ismerkedem még a csapattal is, magával a várossal is. Kell még egy kis idő, hogy azt mondhassa az ember, hogy megvan az a bizonyos komfortérzete, hogy ismer mindenkit és tudja, mit hol talál.

– Az OTP Bank Liga következő fordulójában, jövő hétvégén a Haladás együttesét fogadják. Készülnek már erre a találkozóra, vagy a szombati Ligakupa-meccs élvez elsőbbséget?
– A Haladást egy nagyon jó csapatnak tartom. Egy rendkívül masszív, jól összerakott, erős játékerőt képviselő alakulatról van szó. Azonban nem foglalkozunk még ezzel az összecsapással, hiszen szombaton van egy Ligakupa-meccsünk, s mi mindig csak a soron következő mérkőzésre koncentrálunk. Hétfőtől azonban maximálisan a Haladás elleni bajnokira fogunk összpontosítani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik