NB I

Tovább szárnyal a Kecskemét

A Kecskemét 2-0-ra nyert a Siófok otthonában az OTP Bank Liga 12. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 12. forduló
FGSZ Siófok – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 0-2 (0-1)
Siófok, 300 néző, Játékvezető: Oláh G.
Siófok: Kurucz – Mogyorósi, Nyári, Fehér, Fejes – Pál Sz., Kecskés, Egerszegi, Melczer (Horváth B., 81.) – Kiss M. (Zamostny, a szünetben) – Dajics (Sipos N., 67.). Edző: Horváth Károly
Kecskemét: Borszéki – Sós, Póti, Vaskó, Forró – Ramos – Litsingi, Szavics (Bertus, 68.), Patvaros, Tarabai (Jorginho, 71.) – Salami (Dosso, 77.) Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Salami (31.), Patvaros (57.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek délután a Kecskemét együttesét fogadta a sereghajtó, és a mezőnyben egyedüliként nyeretlen Siófok az OTP Bank Liga tizenkettedik fordulójának nyitómeccsén, amelyen végül 2-0-ás vendégsiker született.

Csendesen kezdődött a találkozó, az első negyedóra inkább a Kecskemét csapatáé volt. Az első helyzet a hetedik percben alakult ki, Listingi veszélyeztetett, azonban Kurucz nagyszerűen zárta a szöget, és bravúrral védett. Később is a vendégek előtt adódtak inkább lehetőségek, egy szabadrúgás után Tarabai senkitől sem zavartatva csúnyán mellébólintott. Ezután is az alföldiek játszottak fölényben, Szavics pontrúgásai folyamatosan veszélyt hordoztak magukban, aminek a 31. percben meg is lett az eredménye, Salami fejelt gyönyörűen a siófokiak hálójába. A házigazdának egyetlen helyzetecskéje volt az első játékrészben, Nyári gondolt egy merészet, és eresztett kapura egy 35 méteres bombát, amit Borszéki kapus szögletre tudott tolni. Így a félidőben 0-1 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után az 57. percben egy szerencsés góllal kettőre növelte az előnyét a vendégcsapat, Patvaros volt a gólszerző. A második bekapott gól teljesen visszafogta a hazaiakat, leginkább a küzdelem dominált az összecsapáson. Mindkét együttes sok hibával futballozott, egy nem túl színvonalas találkozón a Siófok csapatának szinte lehetősége sem volt, így teljesen megérdemelt Kecskemét-siker született. A Siófok tehát továbbra is nyeretlen a bajnokságban, ez volt a kilencedik veresége ebben az idényben. A vendégeknek Horváth Ferenc vezetőedző kinevezése óta sorozatban ez volt a negyedik sikerük, amivel klubrekordot állítottak be.

A Rangadó.hu állandó szakértője, Őze Tibor, a Diósgyőr, a Nyíregyháza és a Kispest-Honvéd egykori vezetőedzője ezúttal is alapos szakmai elemzést készített.

Az első félidő

– Egy szép, csendes balatoni estén egy lassan csordogáló mérkőzést láthattunk – kezdte az MLSZ Grassroots-menedzsere. – Az első félidőben a Kecskemét uralta a mérkőzést. A vendéglátók főleg a védekezésre koncentráltak, és hosszú passzokkal próbálták megjátszani a támadóikat. Ezek a próbálkozások rendre sikertelennek bizonyultak a jobb játékosállománnyal rendelkező kecskemétiek ellen. Az alföldiek jóval többet támadtak, Szavics remekül mozgatta középről a csapatot. A középpályán és a támadósorban is jobban képzett játékosokból álló vendégcsapat megérdemelten szerzett vezetést egy szép Salami-fejes után. Ezen kívül voltak azonban lehetőségeik, Tarabai és Salami rendre zűrzavart okozta a Siófok kapuja előtt.

A második félidő

– A hazaiak átálltak háromcsatáros játékra, kicsit támadóbb felállásban küldte tehát harcba játékosait Horváth Károly – mondta Őze Tibor. – Ez azonban azzal járt, hogy középen jóval szelősebbek lettek, Patvaros szerencsés góljával pedig hamar eldőlt az összecsapás sorsa. A későbbiekben az látszódott, hogy a Siófok teljesen elvesztette a hitét, pedig véleményem szerint rendelkeznek olyan labdarúgókkal, akik miatt többre hivatott csapat lehetne az alakulat. Összességében mentálisan kerekedett ellenfele fölé a Kecskemét, és megérdemelten vitte haza a három bajnoki pontot. A találkozóról Zorán Ne várd a májust című nótája jutott eszembe.

Olvasói sztorik