NB I

Három pontba került a kiállítás

A Haladás 2-1-re kikapott Kecskeméten az OTP Bank Liga 11. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 11. forduló
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Szombathelyi Haladás 2-1 (0-1)
Kecskemét, 1500 néző. Játékvezető: Erdős
KTE: Borszéki – Sós, Póti, Vaskó, Forró – Litsingi, Ramos, Patvaros (Balázs Zs., 74.), Pekár (Tölgyesi, 58.) – Jorginho (Tarabai, 53.), Salami. Edző: Horváth Ferenc
Haladás: Rózsa D. – Schimmer, Devecseri, Guzmics, Búrány – Nagy D. (Jagodics M., 77.), Simon Á., Nagy G., Iszlai, Halmosi – Radó (Kenesei K., 84.). Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Tarabai (84.), Litsingi (90.), illetve Nagy D. (44.)
Kiállítva: Simon Á. (46.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szombathelyiek közül Tóth Péternek továbbra is fáj a háta, Andorka Péter combizom-húzódást szenvedett, Rajos Gábornak a fogműtétje után begyulladt a szája, Kalász Milán csak ezen a héten kezdett el edzeni, Fehér Zoltán eltiltott, és az NB II-es csapatban futballozó Korolovszky Gábor sem volt az utazó keret tagja. Kenesei Krisztián térdsérülése miatt kihagyott edzéseket, nem bírná végig a kilencven percet, ezért a kispadon kezdett. A hazaiaktól a salvadori Burgos hiányzott, aki megsérült hazája válogatottjában.

A Haladás már pénteken ebéd után elindult, útközben a keret tagjai megnézték az Győri ETO II – Haladás II (1-2) másodosztályú bajnokit, az éjszakát pedig Vecsésen, az Airport Hotelben töltötték. Szombat délelőtt rövid átmozgató edzést vezényelt Artner Tamás, majd a küldöttség folytatta útját Kecskemét felé.

A harmadik percben Radó András szabadrúgása után a hazaiak szögletre mentettek, a sarokrúgás után ugyancsak Radó veszélyeztetett, de Borszéki Csaba magabiztosan védett. Ezzel is jelezte a Haladás, hogy szeretne támadni és gólt szerezni. Meglehetősen sok apró szabálytalansággal indult a meccs, és a helyzet csak romlott az idő előrehaladtával. A 12. percben Radó hajszálpontos passzát Nagy Gábor kotorta kapura, a Borszékiről kipattanó labdát pedig Halmosi Péter lőtte rá, de a hazaiak másodszorra is megúszták… A mérkőzés egyik legnagyobb helyzete volt!

A folytatásban jó ideig egyik csapat sem dolgozott ki tudatos támadást, jobbára a mezőnyben pattogott a labda. Az első félidő vége felé a hazaiak egyre többet birtokolták a labdát, mezőnyfölénybe kerültek, és ritkán mozdultak ki az ellenfél tizenhatosának előteréből, vagy azon belülről, a 44. percben mégis a Haladás szerzett vezetést! Egy vendégszöglet után Radó kaparintotta meg a labdát, középre passzolt, Forró Gyula lábáról a kapufára, onnan pedig Nagy Dániel elé pattant a játékszer, aki az üres kapuba lőtt (0-1)!

A játék képe alapján talán nem volt igazságosnak mondható a szombathelyiek vezetése, de kihasználták ellenfelük hibáját, így előnnyel mehettek a pihenőre. Továbbra is sok volt az ütés, a rúgás, a szabálytalanság.

A második félidő rögtön egy kiállítással kezdődött! A középkezdés után Simon Ádám elkaszálta Jorginhót, ezért megkapta a második sárga lapját, így számára néhány másodperc után véget ért a második felvonás. Mezőnyfölénybe került a Kecskemét, amely többet birtokolta a labdát, és a létszámfölény helyzetekben is megmutatkozott.

Szoktak amerikaifoci-meccseket is rendezni a kecskeméti Széktói Stadionban, és ez a találkozó is arra a sportágra hasonlított, hiszen nagyjából olyan gyakoriak voltak a játékmegszakítások, mint a tojáslabdásoknál. Persze, az emberhátrányban lévő Haladás részéről nem volt butaság a játék tördelése apró taktikai szabálytalanságokkal, hiszen ilyen esetben minden perc drága!

Az addig is meglehetősen gyengécske meccs irama és színvonala a nyolcvanadik perc táján tovább zuhant, egyre több volt a durva, alattomos, szándékos szabálytalanság a kecskemétiek részéről, a játékvezető mindezt tétlenül nézte. A 84. percben Ramos beívelését Tarabai fejelte közelről Rózsa Dániel kapujába (1-1), ezt meg a szombathelyiek nézték tétlenül… Felpörgött a játék, mindkét csapat a győzelemre hajtott, ezért a középpályán mindkét együttes átszaladt, inkább a kapuk előtt pattogott a labda.

Kisebb-nagyobb lehetőségek mindkét oldalon adódtak, aztán a 93. percben Szakály Attila játékra jelentkezett, de a játékvezető teljesen érthetetlen módon nem engedte a cserét, helyette engedélyt adott a KTE szögletének elvégzésére. A beívelés után ide-oda pattogott a labda, amelyet végül Litsingi kotort a hálóba (2-1). A bíró lefújta a meccset.

Ha az első félidő végén azt írtuk, hogy a játék képe alapján nem tűnik igazságosnak a Haladás vezetése, akkor a meccs végén kijelenthetjük, hogy az egész mérkőzés összképe alapján nem érdemelt vereséget a szombathelyi csapat. A Kecskemétnek kevés helyzete volt a második felvonásban ahhoz képest, hogy az ellenfele tíz emberrel küzdött. A Haladás nagy árat fizetett a kiállításért.

– Ezt a meccset a szerencsésebb csapat nyerte meg, nem azért, mert csapatjátékban felülmúlta a Haladást, hanem azért, mert voltak olyan játékosok, akik fegyelmezetlenségükkel veszélybe sodorták csapatuk sikerét – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori játékosa és edzője. – Nem lehet a második félidő első percében sárga lapot kapnia olyan játékosnak, akinek már volt. Igaza volt Artner Tamásnak, a Kecskemét csak gyömöszölte a Haladást, amely stabilan állt a lábán. Azt hittem, soha nem fognak gólt kapni, de volt egy olyan pillanat, amikor már túl mélyen védekeztek. Bent voltak a belsővédők a tizenegyes-pont magasságában. Elég volt egy hiba: az addig nagyon jól működő védelem túl mélyen fogadta az ellenfelet. Játékban nem alakítottak ki komoly helyzetet a hazaiak. Nem azt mondom, hogy nem tettek a sikerért, mert nem adták fel, és végül darálással behúzták ezt a meccset. Ezért ugyanúgy három pont jár, mintha szép játékkal nyertek volna. A sok szabálytalanság sajnos magyar sajátosság. Nem tudunk férfiasan küzdeni. Többször olyan belemenést láttam, ami az ellenfél megsemmisítésére irányult. Ha valaki úgy megy ki a pályára, hogy eltapossa az ellenfelét, az nálam nem fér bele. Szűk mezsgyén lavíroznak, mert ez vagy kiállítás, vagy nem.

Olvasói sztorik