NB I

Kaposvári siker a somogyi rangadón

A Rákóczi odahaza 3-0-ra győzött a Siófok ellen az OTP Bank Liga 11. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 11. forduló
Kaposvári Rákóczi – FGSZ Siófok 3-0 (1-0)
Kaposvár, 2500 néző. Játékvezető: Vad II.
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Bank, Hegedűs, Jánvári – Pavlovics, Safarics, Horváth T. (Katona Gy., 79.), Kovács O. (Khaly 88.) – Haruna (Diallo 64.), Balázs B. Edző: Prukner László
Siófok: Kurucz – Mogyorósi, Fodor M., Deák, Fejes – Gál, Egerszegi (Windecker, 84.), Sipos N. (Melczer 74.), Pál Sz. – Zamostny (Kiss M., 63.), Dajics. Edző: Horváth Károly
Gólszerzők: Kovács O. (40.), Diallo (71., 80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Somogy megyei rangadó keretében Kaposvárra látogatott a sereghajtó, a mezőnyben egyedüliként nyeretlen FGSZ Siófok csapata. A hazai csapat sem kezdte túl a bajnokságot, hiszen Prukner László együttese a mérkőzés előtt csupán egy ponttal állt jobban, mint a másik kiesőhelyen szerénykedő Egri FC. Ráadásul a mérkőzés előtt már tudták a kaposváriak, hogy a szintén gyengén rajtoló Lombard Pápa otthon tartotta a három pontot a Honvéd ellen, így az egyik közvetlen rivális lépéselőnybe kerülhetett volna a Rákóczival szemben.

A győzelmi kényszer azonban nem bénította meg a Kaposvárt, kezdeményezőbben kezdte a mérkőzést a házigazda. Küzdelmes első félidőt vívtak a csapatok, mindkét oldalon voltak lehetőségek. Az első gólra a negyvenedik percig kellett várnia a hazai publikumnak, a félidő vége előtt nem sokkal Kovács Olivér volt eredményes.

A második játékrészben is kiegyenlített maradt a találkozó. A félidő rögtön egy óriási siófoki helyzettel indult, és a folytatásban is rendre megdolgoztatták a vendégek Hajdúch kapust. A 65. percben frissítette a támadósorát Prukner László, Moustapha Diallo váltotta Harunát. A guineai csatár fokozta a hazaiak teljesítményét, és beállása után alig negyedórával már második gólját jegyezte a találkozón. Több találat nem született, így 3-0-ra győzött a Kaposvár a hét sárga lappal tarkított Somogy megyei rangadón.

– A siófokiak egyáltalán nem felemelt kezekkel léptek pályára – értékelte a látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, Köves Roland, a Kaposvár és a Siófok egykori játékosa. – Az első félidőben mindkét csapatnak adódtak lehetőségei, kiegyenlített játékot láthatott a közönség. A második játékrészt a vendégek kezdték aktívabban, óriási ziccert rontottak a Kaposvár kapuja előtt. A találkozó ott folytatódott, ahol az első félidőben abbamaradt: mindkét együttes előtt voltak lehetőségek, veszélyben forogtak a kapuk. A siófokiak bátran jöttek előre, azonban ez azt eredményezte, hogy egyre inkább kinyílt a védelmük, és ezt a frissen beállt Diallo ki is használta a játékrész második felében. Összességében elmondható, hogy a több helyzetet kiharcoló Kaposvár megérdemelten tartotta otthon a három pontot, de hozzá kell tenni, szükség volt Lubos Hajdúch védéseire, ezek nélkül jóval szorosabb eredmény születhetett volna.

A találkozón hét sárga lapot osztott ki a játékvezető, ebből hatot az első félidőben. Köves Roland úgy érzi, jó döntést hozott a bíró a lapokkal kapcsolatban, szükséges volt, hogy kézben tartsa a mérkőzést.

– Kemény harc folyt a pályán, sok lapot osztott ki a játékvezető az első félidőben – emlékezett vissza szakértőnk, aki korábban mindkét csapatban futballozott. – Kovács Olivér figyelmeztetésének jogosságában nem vagyok biztos, úgy érzem, tizenegyest kellett volna ítélni az esetnél, hiszen valóban szabálytalankodtak a játékossal szemben. Helyette színészkedésért ő kapott lapot. Azonban a többi figyelmeztetéssel egyet értek, kemény faultokat hozott az első félidő, szükséges volt a szigorúbb játékvezetői közbelépés ahhoz, hogy nem csússzon ki a mérkőzés irányítása a sporttárs kezéből.

Olvasói sztorik