NB I

„Huszonöt évesnek érzem magam”

A műtét után lábadozó Waltner Róbert már az ősszel visszatérne a pályára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy hónappal ezelőtt műtötték meg a Kaposvár rutinos támadója, Waltner Róbert lábát. A sérülést valószínűleg még az alapozás során szedte össze, de nem pihente ki, ezért volt szükséges a beavatkozás. Az operáció jól sikerült, két hét fekvőgipszet két hét járógipsz követett, ezen a héten pedig már a gyógytornát is elkezdte a 35 éves csatár. A Rangadó.hu érdeklődésére Waltner Róbert elárulta, már idén ősszel szeretne pályára lépni.

– A héten kezdtem el gyógytornára járni, de már járógipszben is bicikliztem, illetve edzegettem – mesélte Waltner Róbert, aki 15 év elteltével tért vissza a Rákóczihoz. – A minap egy új módszert is kipróbáltam a gyógytorna mellett úgymond kiegészítésképpen, ez az úgynevezett speedfitnesz. Megmondom őszintén, nagyon elfáradtam tőle, és borzasztó izomláz gyötör minden porcikámban. Úgy tervezem, hogy hétfőn már el is kezdek futni, kocogni egy kicsit, hogy aztán minél előbb elkezdhessek a csapattal edzeni. Keményen dolgozok, hiszen mindenféleképpen szeretnék még pályára lépni az ősszel.

– Egy harmincöt éves labdarúgó fejében nem fordul meg a visszavonulás gondolata egy ilyen sérülés esetén?
– Egyáltalán nem! Abszolút nem érzem magam harmincöt évesnek, arról nem is beszélve, hogy nem is nézek ki annyinak – mondta nevetve a csatár. – Sőt olyan, mintha huszonöt éves lennék. Jól érzem magam a bőrömben, az edzéseket nagyszerűen bírtam a sérülésem előtt, minden rendben van velem. Ha már azt érezném, hogy nem bírja a testem és a lábaim, illetve nyűg lenne edzésekre menni, akkor biztosan elgondolkodnék, és elmennék alsóbb osztályba levezetni. Ennek azonban még nagyon nincs itt az ideje. Remélem, hogy még legalább két évig bírja a szervezetem, és tudok ezen a szinten futballozni.

– Somogy megyei derbi lesz szombaton, a Siófok együttesét fogadja szombaton a Kaposvár. Mit vár a rangadótól?
– Nagyon szeretném, és bízom benne, hogy nyerünk. Úgy tudom, hogy a csapat megkapta a stábtól a kellő motivációt ahhoz, hogy sikerüljön holnap győznünk. Teljesen mindegy most, hogy szép vagy csúnya játékkal, a legfontosabb, hogy megszerezzük a három bajnoki pontot hazai pályán. A Siófok egy kellemetlen ellenfél, amelyet nem szabad lebecsülnünk a tabellán elfoglalt helyezése miatt. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy bármely ellenfelünket leírjuk. Motiváltan, koncentráltan kell pályára lépnünk, és akkor megkaparintjuk a győzelmet.

Olvasói sztorik