NB I

Pontszerzés, megint emberhátrányban

A Kaposvár hazai pályán gólnélküli döntetlent játszott az Egerrel az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 9. forduló
Kaposvári Rákóczi – Egri FC 0-0
Kaposvár, 2000 néző. Játékvezető: Fábián
Kaposvár: Hajdúch – Pavlovics (Haruna, 73.), Hegedűs, Bank, Jánvári – Bőle (Kovács O., 16.), Szafarics, Pedro, Balázs B. – Oláh L., Vrucina. Edző: Prukner László
Eger: Brljak – Balog Zs., Knakal, Kovács G., Piller (Pisanjuk, a szünetben) – Dobrics, Pavicevics, Németh N., Stanislaw – Pavlov (Kabele, 56.), Vujovics (Farkas Á., 88.). Edző: Simon Antal
Kiállítva: Vrucina (44.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rengeteg sérülés nehezítette Prukner László vezetőedző dolgát hazai oldalon. A védelem közepén, a Gyirmót elleni győztes kupamérkőzéshez hasonlóan Hegedűs Dávid kapott lehetőség, és bekerült a kezdőcsapatba az NB II-ben jó teljesítményt nyújtó Bőle Lukács is – tudósít a sonline.hu.

Ez a mérkőzés volt a két csapat első összecsapása az NB I-ben, ugyanis nem szerepeltek még együtt az élvonalban. Az első negyedórában nem alakult ki nagy helyzet egyik oldalon sem, a hazaiak meddő mezőnyfölényben játszottak. Prukner László gondjai tovább fokozódtak, mikor Bőle Lukácsnak kellett sérülés miatt elhagynia a pályát. A 18. percben volt az első említésre méltó lehetőség Jánvári beadása után, Brljak kapus elvétette a labdát, amely Vrucina elé került, de a kavarodásból kialakult helyzetből nem lett semmi.

Két perccel később Balázs Benjámin lőtt nem sokkal a jobb kapufa mellé 23 méterről. A félidő további része Fábián Mihályról szólt, a játékvezető először nem fújt be egy szándékos kezezést az egri tizenhatos előterében, majd Vrucina szerelte sárga lapot érően Stanislawot, de Fábián a pirosat mutatta fel neki, így a támadó ebben az idényben már másodszor volt kénytelen idő előtt elhagyni a játékteret. Nem csoda, hogy a bíró hatalmas füttyszó kíséretében vonult az öltözőben.

A második félidőre sem felejtették el a szurkolók Fábián Mihályt, főleg úgy, hogy megint nem vett észre egy kezezést a vendégek tizenhatosán belül. Az Egernek az 54. percben sikerült először eljutnia Hajduch kapujáig, Vujovics hatméteres lövése azonban alig gurult el a kapus kezéig. Tíz emberrel is a Rákóczi dominált, az Eger pedig foggal-körömmel védekezett. Pavlovics került óriási helyzetbe a 61. percben, amikor Szafarics ugratta ki őt, tiszta helyzetbe hozta magát egy csellel és a rövid sarkot vette célba öt méterről, de Brljak hatalmasat védett.

Éledezett az Eger, talán feltűnt a vendégeknek, hogy emberelőnyben játszanak. Vujovics került kétszer is helyzetbe, de először Hajduch, majd az oldalháló lett lövésének végállomása. Németh Norbert került helyzete a mérkőzés vége előtt, de emelése elkerülte a kapufát. A meccs nem hozott nagy izgalmakat, sem gólt, leginkább Fábián tévedéseiről marad emlékezetes. Ezzel a döntetlennel továbbra is veretlen hazai pályán a Rákóczi.

– A kiállításról annyit, sajnos meg lehetett adni, bár az ilyen szituációnál általában sárgát szoktak adni. Azért lehetett megadni, mert elérte a lábát, és a labda nem volt ott. Fölösleges volt az odacsúszás. De volt már olyan rossz ütemű becsúszás, amikor nem villant a piros. Koppant a lába a srácnak, mégis, egy kicsit erős volt a kiállítás. Nekem volt egy ugyanilyen esetem, amikor kétmeccses eltiltást kaptam, mert a győri kapus, Sztevanovics eljátszotta, hogy megrúgtam – mesélte a Rangadó.hu szakértője, Waltner Róbert, a kaposváriak sérült játékosa. – Kívülről néztem a Pécs elleni meccset is, akkor kettővel kevesebben fejeztük be a meccset, de úgy láttam, hogy a csapat rárakott egy vagy két lapáttal, és a vége iksz lett. Most a második félidőben, amikor tudtuk, hogy egy emberrel kevesebben vagyunk, száztíz vagy százhúsz százalékra törekedett mindenki, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk. Nehéz volt, de mintha koncentráltabbak lettünk volna ezáltal. Nem vettem észre az egriek játékán, hogy többen vannak. Mindkét csapatnak voltak nagy helyzetei, kétszer is nagyot védett az egri kapus, de nekik is volt lehetőségük, Vujovics lábában benne maradt három-négy gól is, többször kilépett a védőink közül. Pozitívum, hogy a kispesti ötös után nem kaptunk gólt. Jó lett volna nyerni, hiszen ez egy hatpontos meccs volt. Nagyon azt hittem, hogy mindenki összekapja magát, és hazai győzelem lesz a vége, de a piros lappal nem kalkulálhattunk.

Olvasói sztorik