NB I

Honvéd-siker a nyolcgólos meccsen

A Honvéd hazai pályán 5-3-ra verte a Kaposvárt az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 8. forduló
Budapest Honvéd FC – Kaposvári Rákóczi FC 5-3 (4-1)
Bozsik-stadion, 1500 néző. Játékvezető: Iványi
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Ignjatovics, Debreceni, Baráth – Diarra (Vécsei, a szünetben), Johnson (Etiosa, 69.), Ivancsics, Hidi, Diaby – Délczeg (Vermes, 58.). Edző: Marco Rossi
Kaposvár: Hajdúch – Okuka (Kovács O., 60.), Bank, Zámbó, Pavlovics (Jánvári, 77.) – Vrucina (Diallo, 68.), Szafarics, Balázs B., Pedro – Haruna, Oláh L. Edző: Prukner László
Gólszerzők: Diarra (20.), Johnson (30.), Délczeg (33.), Ivancsics (44.), Vécsei (66.), illetve Zámbó (40.), Balázs B. (75.), Haruna (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kaposvár kezdte jobban a mérkőzést, de a Honvéd hamar átvette a játék irányítását, sorra dolgozta ki a lehetőségeket, s a szünetig megérdemelten jutott háromgólos előnyhöz. A folytatásban valamelyest visszavett a tempóból a fővárosi gárda, de így is biztosan gyűjtötte be a három pontot immár négy meccs óta nyeretlen riválisával szemben.

– Nem is emlékszem, hogy az utóbbi időben mikor volt nyolcgólos meccs a magyar bajnokságban – álmélkodott még tíz perccel a lefújás után is a Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Kipest-Honvéd korábbi vezetőedzője, aki ezúttal is helyszínen tekintette meg a találkozót. – Potyogtak a gólok mindkét oldalon. Nem volt valami nagy játék hazai részről, de a befejezések nagyon pontosak voltak, majdnem minden ziccert kihasználtak, utána meg a vezetés birtokában kicsit alábbhagyott a támadókedv. Ez egy tipikus futballistabetegség, hogyha vezetek, akkor visszaveszek… Egy megpattanó lövésből és egy rögzített helyzetből kaptunk gólt, de én azt mondtam a kezdés előtt, ha egy-két góllal nyerünk, elfelejthetjük az elmúlt két forduló vereségeit. Marco Rossi eléggé megváltoztatta a csapat összetételét és szerkezetét. Két vereség után várható is volt, hogy előbb-utóbb módosít, hiszen akik benne voltak az MTK és a Debrecen elleni vereségekben, azok kimaradtak. Eleinte furcsának tartottam az összeállítást, de bejött neki, és megmutatta, hogy nincsenek bérelt helyek. Diarra a baloldalon, Marshal pedig jobboldali középpályásként kapott lehetőséget, és mindkettő rúgott egy-egy gólt. A kaposváriak kicsit ügyetlenkedtek, háromgólos hátrányukig szárnyaszegettek voltak, majd érdekes módon a második félidőben, jelentős hátrányban nem adták fel a küzdelmet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik