NB I

Keresik a hibákat

Bank István egyelőre nem tudja, mi az oka a hullámzó teljesítményüknek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Felemás teljesítményt nyújt eddig az OTP Bank Ligában a Kaposvári Rákóczi csapata. Prukner László együttese hét mérkőzés után a 11. pozíciót foglalja el a tabellán, ugyanannyi pontot gyűjtve, mint a kilencedik Haladás és a tizedik Lombard Pápa. A csapat hol kiváló, közönségszórakoztató játékkal, hol gyengébb produkcióval rukkolt elő eddig a bajnoki mérkőzések során.

A csapat szerepléséről Bank István csapatkapitányt kérdeztük, aki a Rangadónak elmondta, egyelőre nem tudják, mi lehet az oka a hullámzó teljesítménynek, de folyamatosan azon dolgoznak, hogy végre egy kiegyensúlyozottan teljesítő Kaposvárt láthassanak a nézők.

– Mennyire elégedett a csapat elmúlt hét fordulóban mutatott teljesítményével?
– Felemás játékot produkáltunk az elmúlt fordulókban – kezdte Bank István, a somogyiak védője. – Voltak kifejezetten jó meccseink, de sajnos voltak gyengébb találkozóink is. Hullámzónak mondható a teljesítményünk.

– Ez leginkább annak köszönhető, hogy a bajnokság előtt ismét jelentős volt a játékosmozgás a csapatnál?
– Már megszokott dolog itt Kaposváron, hogy a szezon előtt a vezetőedzőnek viszonylag új csapatot kell építenie. Véleményem szerint azonban nem ez az oka a felemás szereplésünknek. Ha az összeszokottsággal lenne baj, akkor nem tudnánk minden második mérkőzésünkön jó játékot bemutatni. Egyelőre nem tudjuk, mitől lehet az, hogy az egyik meccsen jól játszunk, a rákövetkezőn gyengébben. Próbáljuk kideríteni és javítani a hibáinkat.

– A legutóbbi, Újpest elleni, kemény csatát hozó döntetlen jó eredménynek számít?
– Azt nem mondanám, hogy kemény meccs volt, a sok sárga a játékvezető sporttárs szigorát is tükrözi. Kevesebb lappal is le lehetett volna hozni ezt a mérkőzést. Hajtós találkozó volt, de mindkét csapat sok hibával játszott. Úgy érzem, valamivel közelebb voltunk a győzelemhez, de döntetlen reálisnak mondható.

– A Honvéd lesz a következő ellenfél. Ők sincsenek jó formában…
– Természetesen a három pontért szállunk harcba ellenük is. Aki nem így gondolkodik, és nem a győzelem hajtja, az ne is lépjen pályára. Egész héten jól teljesítettünk az edzéseken, becsülettel készülünk a szombati találkozóra. Jó lenne végre kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, és ismét győztesként szeretnénk elhagyni a gyepet.

Olvasói sztorik