NB I

Már a Pápa sem nyeretlen

Kovács László megbízott edző irányításával a Pápa megszerezte első győzelmét az OTP Bank Ligában, hiszen 3-0-ra nyert a Kaposvár ellen.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 6. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Kaposvári Rákóczi FC 3-0 (1-0)
Pápa, 1500 néző. Játékvezető: Erdős
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Dlusztus, Balogh B. (Fellai, 57.), Présinger – Maróti, Rodenbücher – Quintero, Sekour (Nagy S., 74.), Szabó O. (Németh M., 85.) – Seye. Megbízott edző: Kovács László
Kaposvár: Hajdúch – Okuka (Bőle, 72.), Zámbó, Kovács O. (Waltner, 60.), Pavlovic (Jánvári, 74.) – Pedro, Hegedűs, Szafarics, Balázs B. – Oláh L., Haruna. Edző: Prukner László
Gólszerzők: Seye (42.), Maróti (48.), Sekour (68.)

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

A pápai klub hétfőn közös megegyezéssel bontott szerződést ifj. Bene Ferenccel, az ő helyét vette át megbízottként Kovács László.

Mindjárt a második percben megszerezhette volna a vezetést a Lombard FC, de Présinger Ádám a kaposváriak kapusába lőtt. Nem kellett sokat várni a következő lehetőségre, de a hatodik percben Tóth Gábor a kapu mellé csúsztatott. Ezt követően viszonylag eseménytelen húsz perc következett, aztán a 27. percben a somogyi Haruna lecsúszott beadása a keresztlécet érintve hagyta el a játékteret. Két perccel később Seye adott remek labdát Szabó Ottónak, aki 15 méterről veszélyeztette a stadion mögötti műfű kapuját… A 31. percben egy jobb oldali szögletet Balogh nézett el, így a labda Hegedűs elé került, de Szűcs Lajos elképesztő reflexmozdulattal hatalmas bravúrt mutatott be, így elmaradt a gól. A 43. percben megszerezték a vezetést a hazaiak, Quintero passzolt Seyéhez, aki egy átvétel után ballal óriási gólt ragasztott a jobb felsőbe (1-0) – tudósít a papa-ma.hu.

A fordulás után gyorsan megduplázta előnyét a Pápa, a 48. percben Seye ugratta ki remek ütemben Maróti Bélát, aki a kilépő Lubos Hajduch mellett a kapu jobb sarkába gurított (2-0). A 67. percben Quintero egy remek csel után adott középre, az érkező Sekour pedig védhetetlenül fejelt a bal felsőbe (3-0)! Négy perccel később Quintero próbálkozása kevéssel ment mellé, ám a pápai győzelem így sem forgott veszélyben. A 92. percben még Haruna próbálkozását szedte ki Szűcs, az elmúlt hetek sikertelenségét feledtetve tehát magabiztos győzelmet aratott a Lombard Pápa.

A csapat új vezetőedzőjéről továbbra sincsenek információk, bár a gárda egykori trénere, Zsivóczky Gyula a helyszínen tekintette meg az összecsapást.

– A két hazai sikertelen meccs után a csapat mindenképpen bizonyítani akart. Az elmúlt héten Kovács László kapusedző készítette fel az együttest, amely a harmadik hazai mérkőzését minden körülmények között meg akarta nyerni – mesélte a Rangadó.hu szakértője, Szemán György, a Lombard FC klubigazgatója. – Végre normális futballidőben játszhattunk, és szép gólokat lőve sikerült a magunk javára fordítani az eredményt. Nem volt könnyű, de újdonság volt Youssef Sekour játéka. Ő egy kiválóan képzett labdarúgó, aki megfelelő állapotban érkezett Diósgyőrből, tehát azonnal bevethető volt. Az ő stabil játéka pluszt jelentett a csapat számára, jó labdákat adott, kivette a részét az összjátékból, és egy szép gólt is fejelt. Bízunk benne, hogy Goran Marics visszatérésével még erősebbek leszünk, aki hétfőn csatlakozik az együtteshez. Előzetesen úgy terveztük, hogy hazai pályán a velünk azonos szinten lévő csapatokat le tudjuk győzni. Ma végre sikerült mindez.

Olvasói sztorik