NB I

Minden jó, ha a vége jó

A Rákóczinál a tavaszi idényre megfordult a szerencsefaktor, de Bank István szerint ennyi kell!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Meglehetősen nehezen értük el telefonon Bank Istvánt, a Kaposvári Rákóczi csapatkapitányát. Mint kiderült, edzésen volt. Amikor csodálkozásunknak adtunk hangot, mondván, vasárnap véget ért a szezon, kijelentette, egyáltalán nem szeretne leállni, a nyár folyamán is látogatni fogja az NB III-as keret edzéseit, és nagyon szívesen segít a Dráva-csoportban listavezető együttest.

A 28 éves, saját nevelésű, helyi kötődésű védőjátékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, kíváncsian várja, ki érkezik Sisa Tibor vezetőedző helyére, és emlékeztetett, két éve, Prukner László távozása után is pedagógusvénájú trénert kerestek a csapat élére.

– Jó hangulatú záró bankettal búcsúztattuk a bajnokságot. Nehéz éven vagyunk túl, de ahogy mondani szokták, minden jó, ha a vége jó – vélekedett a Rangadó megkeresésére Bank István. – Szerencsére az utolsó hat-hét meccsünk jól sikerült, és tulajdonképpen bravúrosnak is mondatjuk a tízedik helyezést. Ősszel rengeteg döntetlenünk volt, ha azok közül csak kettőt-hármat megnyertünk volna, simán ott vagyunk a nyolcadik-tízedik helyen. Sok meccset elbuktunk a végén, egyik őszi meccsünkön sem volt szerencsénk. Tavasszal ez megfordult, említhetném a Vasas vagy a Diósgyőr elleni találkozót, összesen talán négy-öt olyan mérkőzésünk is volt, amelyen mellénk szegődött a szerencse. Ennyi kell! Ha ez sem lett volna, bizonyára melegebb a helyzetünk…

A Kaposvári Rákóczi vidéki kiscsapatnak számít, ehhez képest feltűnően sok külföldi szerepelt az együttesben az elmúlt idényben. A csapatkapitány erről a kényes témáról meglehetősen diplomatikusan nyilvánított véleményt.

– Elsősorban a vezetők döntése, hogy kiket igazolnak. Nekünk azzal a kerettel kell végigdolgoznunk a szezont – mondta a somogyiak védője. – Ndiaye és Addo egyértelmű erősítést jelentettek, sokat segítettek a csapatnak, végig is játszották a tavaszt. Nagyon sok jó pillanatunk volt Sisa Tibor vezetőedzővel is, nagyon precíz szakembert ismertem meg személyében. A sors most úgy hozta, hogy nem marad velünk, ezért én is kíváncsian várom, ki érkezik a helyére. Az biztos, hogy két éve, Prukner László távozása után is mindenképpen pedagógusvénájú trénert kerestek a csapat élére.

Olvasói sztorik