NB I

Nem szép, de annál hasznosabb győzelem

A győztes gólt szerző Németh Norbert szerint a Debrecen nem tett meg mindent a győzelemért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton a címvédő Debrecen csapatát fogadta az újonc Eger az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában, Diósgyőrben. A találkozón nagy meglepetésre 1-0-s „hazai” győzelem született, Németh Norbert emlékezetes bombagóljával nyertek az egriek. A 31 éves középpályás a Rangadó.hu megkeresésére úgy vélekedett, nagyon értékes három pontot gyűjtöttek be, de még fontosabb, hogy az azonos képességű csapatok ellen pontokat szerezzenek.

– Rendkívül nehéz mérkőzés volt, hiszen nagyon defenzíven játszottunk – kezdte Németh Norbert, akinek ez már a negyedik bajnoki találata volt ebben az idényben. – Nem tudtuk, mikor lesz lehetőségünk kontrából gólt szerezni. Úgy gondolom, az is a mi javunkra szolgált, hogy a Debrecen talán nem mozgósította minden erejét, nem tett meg mindent azért, hogy megnyerje a találkozót. Ahogy telt az idő, egyre jobban úgy éreztem, hogy lehet keresnivalónk. A második félidőben a kontráink nagyon veszélyesek voltak, ezekből rúgtunk egy gólt, illetve kiharcoltunk egy tizenegyest, és sikerült megnyernünk az összecsapást. Nem volt egy szép mérkőzés, de nagyon hasznos, amivel nagyon értékes győzelmet arattunk.

– Újoncként nyolc forduló után nyolc ponttal a tizenharmadik helyen állnak. Hogy látja az eddigi teljesítményüket?
– Újonc csapat vagyunk ez igaz, de nem mindenkinek új dolog ez az NB I, gondolok itt akár saját magamra is. Az egri közegnek viszont valóban újdonság, sokaknak nagy boldogságot okoztunk azzal, hogy sikerült legyőznünk a Debrecen gárdáját. Azt gondolom, hogy a csapatunk mindenképpen alkalmas az első osztályú tagság megőrzésére. Most jönnek azok az összecsapások számunkra, amelyek valóban vízválasztóak lehetnek. Fontosak a bravúrmeccsek is a bennmaradás szempontjából, de az azonos képességűek ellen kell nekünk igazán vitézkednünk, és akkor biztos, hogy az NB I-be maradunk. Elég, ha megemlítem a következő meccsünket, ami a Kaposvár ellen lesz. Nagyon fontos mérkőzés számunkra, hiszen ez a Debrecen elleni siker is csak akkor ér valamit, ha most Kaposvárról sikerül legalább egy pontot elhoznunk, ha pedig nyernénk, akkor még jobban felértékelődne a hétvégi győzelem.

– Mennyire furcsa egy labdarúgónak, hogy nem a saját stadionjában kell játszania a hazai meccseit?
– Sajnos valóban nem megfelelő a létesítményünk az élvonalhoz. Azonban olyan stadionokban, olyan pályákon játszhatunk, ahol már rengeteg NB I-es mérkőzést lejátszottak, ebből a szempontból annyira nem rossz a helyzet. Nyilván sokkal jobb lenne, ha élvezhetnénk már a hazai pálya előnyeit. Nagyon bízom benne, hogy tavasszal az összes hazai találkozónkat Egerben rendezik, és akkor a helyi szurkolók is tudnak segíteni olyan kritikus helyzetekben, amikor szüksége van a csapatnak az ilyen szintű támogatásra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik