NB I

Az újonc meglepte a bajnokot

Az újonc Eger meglepetésre 1-0-ra legyőzte a címvédő Debrecent az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 8. forduló
Egri FC – Debreceni VSC-TEVA 1-0 (0-0)
Miskolc, 350 néző. Játékvezető: Szőts
Eger: Brljak – Preklet, Kovács G., Knakal, Mecsinovics, Balog Zs. – Stanislaw – Pavlov (Kabele, 68.), Dobrics (Katona A., 80.), Németh N. (Piller, 71.) – Vujovics. Edző: Simon Antal
DVSC: Verpecz – Bernáth, Simac, Szűcs I., Korhut – Kulcsár T. (Ferenczi J., 60.), Varga J., Szakály, Bódi (Lucas, 78.) – Coulibaly (Pölöskey, 66.), Sidibe. Edző: Kondás Elemér
Gólszerző: Németh N. (56.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A debreceniek kényelmes tempóban kezdték a mérkőzést. Az egriek megerősített védelemmel állították meg a szórványos és nem túl meggyőző hajdúsági akciókat. A hevesiek támadójátéka gyakorlatilag észrevehetetlennek tűnt, de saját kapuját megfelelően óvta.

A szünet után a DVSC jó időre kapuja elé szorította az Egert, de igazi helyzetet képtelen volt kialakítani. A másik oldalon egy pompás támadást remek góllal fejeztek be az egriek, Pavlov hajszálpontos beívelését Németh Norbert bombázta be (1-0). Kisvártatva növelhették volna előnyüket az egriek, de az amúgy jogtalanul megadott tizenegyest Vujovics gyengén lőtte, Verpecz István pedig hárította. A hajrában nagy erőket mozgósított a Debrecen, de az Eger hősiesen védekezett, hatékonyan tördelte a játékot és húzta az időt, így meglepő, de megérdemelt győzelmet aratott.

– Ritkán látunk ilyen ötlettelen játékot a Debrecen részéről. Némileg felforgatott, nem a legjobb összeállításban játszott a bajnokcsapat, bár Sidibe, Coulibaly, Varga, Bódi és Kulcsár is ott volt a pályán – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Huszák Géza, a Diósgyőr és a Mezőkövesd korábbi vezetőedzője. – A legnagyobb probléma a hajdúságiak szempontjából szerintem az volt, hogy az első perctől kezdve belementek egy kényelmes, langyos játékba, és nem tudtak váltani. Úgy vélték, majd csak találnak egy gól, s azután el tudják dönteni a maguk javára a meccset. Az Eger jó taktikát választott, bár más lehetősége nem is nagyon volt, és egy kapura lövésből egy gólt értek el. A DVSC-nek a középpályán kellett volna sokkal többet hozzátennie, felpörögnie. Mivel semleges pályán rendezték a meccset, a nézősereg nem jelentett pluszt vagy mínuszt egyik csapatnak sem. Nagyon kényelmes mérkőzés volt, a Debrecennek sokkal nagyobb tempót kellett volna diktálnia, hibára kényszeríteni az ellenfelet, bár ez nem volt könnyű, hiszen fegyelmezetten védekezett az Eger. Több kreativitásra lett volna szükség, a hevesiek öten voltak hátul, ezért a középpályára eggyel kevesebb ember jutott. Ott kellett volna többet rágyorsítaniuk a debrecenieknek. Lassú tempóban kezdtek, és a folytatásban nem tudtak ritmust váltani, a kapott gól után igyekeztek, de az már a veszett fejsze nyele volt.

Továbbra is albérletben

A Fáy utca és Debrecen után most Diósgyőrben rendezte hazai mérkőzését az Egri FC, és a vándorlás eltart még egy darabig. Október végére készülhet el a világítás, és Kocsis Zoltán tulajdonos-ügyvezető a klub honlapján azt is elmondta, miért halasztották el az átadást a stadionban.

– A pályázatai kiírás október 3-ig készülhet el, ugyanis hiába kapott a klub önkormányzati jóváhagyást a stadion világításának elkészíttetéséhez, csak jóval a döntés után jött meg az ezzel kapcsolatos határozat – indokolta Kocsis Zoltán, eddig miért nem láttak hozzá a munkához a létesítményben. – Kéthetes csúszás történt a TAO-kiírás miatt is, így a tervezett október 16-i átadást nem tudjuk tartani. A világítás kiépítéséhez elengedhetetlenül szükséges szakhatósági engedélyekkel már rendelkezünk, így ezen nem múlhat semmi. Tekintve, hogy előre nem látott halasztások lassítják a folyamatot, csak azt tudom ígérni, hogy legkorábban a jövő hónap végén gyulladhat fel a fényt a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban. Addig kérjük a csapat, a szurkolók és minden szimpatizáns türelmét, azon dolgozunk, hogy legyen végre világítás, és az Egri FC végre valóban a megszokott környezetben játszhassa a hazai pályára kisorsolt mérkőzéseit.

Olvasói sztorik