NB I

Nem jött jól a szünet

Simon Antal szerint a szezon eddigi legjobb játékát produkálta csapata az MTK elleni első félidőben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sima 3-0-s vereséget szenvedett az OTP Bank Liga hetedik fordulójában az Egri FC az MTK otthonában. A válogatott szünet előtt úgy tűnt, kilábalt a gödörből a Heves megyei együttes, hiszen először megverte a Paksot idegenben, majd hazai pályán, 2-0-s hátrányból felállva mentett pontot a Ferencváros ellen.

A kéthetes szünet azonban nem jött jól a csapatnak. Az MTK ellen valamivel több mint egy félidőn keresztül tartotta a lépést az együttes a listavezető fővárosiakkal szemben. Ezután az egriek mintha elfáradtak volna, kiengedtek, az MTK pedig kihasználva ezt, három góllal múlta felül Simon Antal csapatát. A vezetőedző honlapunknak elmondta, ő is úgy érzi, hogy együttese elfáradt a második félidőben, de pontosan nem tudja, hogy fizikális vagy mentális fáradságról van-e szó.

– Néhány nap távlatából hogyan értékeli legutóbbi bajnokijukat?
– Úgy éreztem, hogy az ötvenötödik perc környékén kezdett elfáradni a csapatom – válaszolta a Rangadó.hu megkeresésére Simon Antal, az Egri FC vezetőedzője. – Nem igazán tudom megmondani, hogy ez fizikális fáradság volt, vagy fejben estünk ki a mérkőzés ritmusából. Nem örültem a látottaknak, hiszen úgy éreztem, hogy egészen addig jobbak voltunk, mint az MTK, az első félidő alapján gólokkal is vezethettünk volna. Talán nem túlzok, ha azt mondom, a szezon eddigi legjobb játékát produkálta a csapat. Valamiért mégis kiestünk a ritmusunkból, az MTK viszont még rá tudott kapcsolni, így fölénk kerekedtek az utolsó fél órában. Tényleg nem tudom, hogy fizikailag vagy fejben fáradtunk-e el. Talán mindkettő.

– Akkor érvényes lehet az a megállapítás, hogy nem jött jól a válogatott szünet.
– Én is így érzem, rosszul jöttünk ki ebből a pihenőből. Azt hittem, a Ferencváros elleni meccsünk feldobja majd a csapatot, de nem így lett, nem tudtunk végig koncentrálni. Nem beszélve arról, hogy Preklet Csaba a válogatottnál töltötte ezt az időszakot, és nulla perc játékkal, a mérkőzésritmusból kiesve tért vissza a csapathoz. Az ő oldalán két gólt is kaptunk – melyek közül a második szabálytalan volt –, amit persze nem lehet egy játékos nyakába varrni. De sokat számított, ezután már nem tudtunk talpra állni, így elúszott a találkozó.

– A csapatban bemutatkozott Goran Vujovics is. A sok kihagyás után milyen felkészültséggel érkezett meg a csapathoz?
– Látszott rajta, hogy jó ideje nem lépett pályára tétmeccsen. Volt két ziccere az első félidőben, úgy gondolom, egy jó állapotban lévő Vujovics ezeket könnyedén értékesítette volna. Sokat kihagyott, kell még egy kis idő, míg felveszi az NB I ritmusát. Tudjuk, ha formába kerül, nagyon hasznos tagja lehet a csapatunknak.

– A gólszerzéssel korábban sem volt gond, ellenben a védelem a kapott gólokat tekintve az egyik leggyengébb az NB I-ben. Szükségesnek érezték, hogy a támadósort erősítsék?
– Minden posztra voltak, vannak kiszemeltjeink. Vujovics és Tchami érkezésével még inkább versenyhelyzetet teremtünk a támadósorban, ami jó hatással lehet a csapat szereplésére. Szerettünk volna belsővédőt is igazolni, de végül nem tudtunk megegyezni a kiszemelt játékossal. Középpályást is kerestünk, de egyelőre erre a posztra sem érkezett új játékos. Azzal, hogy az átigazolási időszak lezárult, nem ért véget a játékosmozgás. A vezetőség folyamatosan azon dolgozik, hogy megerősödjön a csapat, és ne jelentsen nehézséget a kiesés elkerülése.

– Hétvégén újabb nehéz találkozó vár a csapatára. Mit vár a Debrecen elleni, „hazai” mérkőzéstől?
– Diósgyőrben, semleges pályán fogadjuk az egyre inkább formába lendülő címvédőt. A debreceniek kezdik elkapni a fonalat, de ez nem befolyásolhatja azt, hogy olyan masszív, stabil játékot produkáljunk, mint azt tettük például az MTK elleni mérkőzés hatvanadik percéig. Erre a játékra kell alapoznunk a DVSC ellen.

Olvasói sztorik