Hírek

Egri gólszüret Újpesten

Az Eger 5-2-re nyert az Újpest otthonában a Ligakupa E-csoportjának második fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, E-csoport, 2. forduló
Újpest FC – Egri FC 2-5 (1-2)
Szusza Ferenc-stadion, 200 néző. Játékvezető: Szilasi
Újpest: Strommer – Nagy J. (Resch, 82.), Kálmán Zs., Dombai V., Baranyai Á. (Szlezák B., a szünetben) – Simon K. (Kiss B., a szünetben), Erős R., Eninful, Toricska, Bodnár – Szabó B. Edző: Víg Péter
Eger: Brljak – Hamouz, Mecsinovics, Kovács G., Piller – Albert Á., Németh N. (Kabele, 61.), Stanislaw – Pisanjuk (Hristov, 61.), G. Vujovics (Tchami, 61.), Koós. Edző: Simon Antal
Gólszerzők: Kálmán Zs. (5.), Szabó B. (74.), illetve Piller (32.), Koós (tizenegyesből 36., 76.), Németh N. (55.), Tchami (85.)

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

A házigazda újpestiek az NB II-ben szereplő tartalékcsapatukkal álltak ki az NB I-es újonc Eger ellen. Ennek ellenére már a hatodik percben vezetést szereztek: Bodnár István lapos szabadrúgásába Szabó Bence sarkazott bele, így a labda Kálmán Zsolt elé került, aki közelről nem hibázta el az üres kaput (1-0). A 32. percben kezdődött az egri gólparádé, Piller József száguldott el a baloldalon, megkerülte Nagy Jánost, majd kilőtte a rövid sarkot (1-1).

A 36. percben Baranyai Ádám próbálta szerelni Albert Ádámot a tizenhatoson belül, de ez csak szabálytalanság árán sikerült neki, ezért a játékvezető büntetőt ítélt, amit Koós Gábor magabiztosan értékesített (1-2). A szünetben tehát vezettek a hevesiek, és a folytatásban növelték az előnyüket. Az 54. percben Piller futott el a baloldalon, Németh Norbertnek passzolta a labdát, aki 14 méterről, állítás után a kapu jobb felső sarkába bombázott (1-3).

A 74. percben Erős Ronald indította a két védő közül kiugró Szabó Bencét, aki egy pattanás után 13 méterről kíméletlenül a kapu közepébe lőtt (2-3). Csupán egy percig volt ismét szoros az állás, hiszen a középkezdés után újabb gólt szerzett az Eger, Kabele centerezésére Koós érkezett, megszerezve csapata negyedik gólját (2-4). A végeredmény a 85. percben alakult ki, amikor J. Tchami fordult le Dombairól, majd éles szögből Strommer hasa alatt bepasszolta a labdát a kapuba (2-5).

Olvasói sztorik