NB I

Az FTC nem bírt az Egerrel

A Ferencváros 2-2-es döntetlent játszott Debrecenben az újonc Egerrel az OTP Bank Liga hatodik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 6. forduló
Egri FC – Ferencvárosi TC 2-2 (0-0)
Debrecen, 1200 néző. Játékvezető: Solymosi
Eger: Sztankó – Preklet, Kovács G., Knakal, Hamouz – Cs. Pavicsevics, Balog Zs., Dobrics, Kabele (Pavlov, 55.) – Koós (Németh N., 60.), Pisanjuk (Farkas Á., 78.). Edző: Simon Antal
FTC: Jova – Jovanovics, Otten, Gyömbér, Sváb – Csukics (Grúz, 77.), Józsi, Orosz (Beliczky, 81.) – Somalia, Perics (Busai, 90.), Böde. Edző: Ricardo Moniz
Gólszerzők: Németh N. (72., tizenegyesből 95.), illetve Perics (tizenegyesből 47.), Böde (53.)

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Hihetetlen végjátékot követően értékes ponttal gazdagodott az Egri FC együttese „hazai” pályán, ezúttal Debrecenben.

A hevesiek kezdőcsapatban először kapott lehetőséget a cseh Jiri Kabele, az elmúlt fordulóban győztes gólt jegyző Pavlov viszont a kispadon kezdett. A találkozó első lehetősége a vendégek előtt adódott: Orosz Márk passzolt az egri védők mögött kibújó Pericshez, aki nem tudta átemelni a labdát a jó ütemben kivetődő Sztankó Gábor fölött. Percekkel később Koós Gábor szabadrúgása Knakal fejét találta meg, a védő bólintása elkerülte Jova Levente kapuját – tudósít az egriek honlapja.

Az ivószünetet követő percben újabb FTC-akció bontakozott ki Somalia révén a jobb oldalon, a vendégek szélsőjének beadását Perics az egri hálóőrnek a kezébe fejelte a játékszert. A 33. percben Kabele baloldalról elvégzett pontrúgása Pisanjukhoz szállt át a túloldali ötös sarkára, a csatár reflexből fejelte a labdát Jova ölébe. Az FTC jobb oldala Somalia mozgékonyságának köszönhetően jóval aktívabb volt a támadások szervezésében. Az egriek kontrákkal próbálták feltörni a vendégek védelmét, mindezt sikertelenül az első negyvenöt percet követően. A fővárosi gárda alakított ki több lehetőséget az első játékrészben, de ezekből gólt nem szereztek, így gólnélküli döntetlennel vonultak le a játékosok a negyedórás pihenőre.

A második játékrész első percében jobboldalon iramodott meg a Fradi: Somalia passzolt Pericshez a büntetőterületen belülre, Hamouz ütemkésését Solymosi sárgával és tizenegyessel büntette. A jogosan megítélt büntetőt, Perics váltotta gólra (0-1). Az 53. percben a Ferencváros szép támadást követően növelte előnyét egy remek Böde Dániel-találattal: a vendégek középpályása 17 méterről belsővel tekert, a kapu bal felső sarkába (0-2). A második félidei rövidzárlatot tehát könyörtelenül kihasználta Ricardo Moniz csapata.

A folytatásban cserékkel próbálta felrázni együttesét Simon Antal, előbb Pavlovot küldte a pályára, majd Németh Norbertet. A 69. percben Otten a levegőben lévő Sztankó kezéhez kapott sportszerűtlenül, ezt az egri csapatkapitány nem nézte jó szemmel, és kibillentette egyensúlyából az időközben földet érő Fradi-hátvédet, ami kisebb kakaskodásba torkollott. A játékvezető mindkét védőnek felmutatta a sárga lapot.

Három perccel később már Jova hálójának zörgésétől volt hangos a stadion. Preklet Csaba jobb oldali beadását követően Pisanjuk remek testcsellel csapta be a védőket. A második hullámban érkező Németh Norbert 13 méterről, jobbal lőtte a játékszert, a kapu bal alsó sarkába (1-2). Az FTC visszavett lendületéből az utolsó negyedórára, amely megbosszulta magát. Az utolsó három percben felváltva forogtak veszélyben a kapuk: előbb Böde iramodott meg középen, 22 méterről leadott lövése után, a labda mindkét kapufát érintve gurult végig a gólvonalon, majd Sztankó ölelte magához a játékszert, megkönnyebbülve. A fővárosi klub számára a fekete leves az összecsapás 94. percében elérkezett: Gyömbér Gábor rántotta le Némethet a vállánál fogva a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt a sértett értékesítette (2-2).

Nagyban befolyásolta a találkozó végeredményét a rutinos középpályás beállítása, tehát ezúttal is jól érzékkel cserélt Simon Antal. Kétgólos hátrányból állt talpra az Egri FC együttese, amely az utolsó percig küzdött a sikerért.

A holland Ricardo Moniz vezetőedzőnek ez volt az első pontszerzése a Ferencvárossal, amely debütálásakor, a múlt hétvégén kikapott a Budapest Honvédtól.

– Az első félidőben mindkét csapat furcsa taktikával játszott, a belsővédők hátulról ívelték fel a labdákat, ezért nem alakult ki folyamatos játék. A második etap sokkal jobban sikeredett, a Ferencváros rögtön az elején vezetést szerzett egy tizenegyesből, majd Böde Dániel nagyon szépen becsavarta, ennek köszönhetően együttese megduplázta előnyét – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Arany László, a DVSC és a Ferencváros egykori játékosa, a Balmazújváros vezetőedzője. – A fordulatot Németh Norbert beállítása jelentett egri oldalon, hiszen lőtt egy szép gólt, s végül büntetőből ő egyenlített. Kétgólos előnyt elvileg nem szabad elherdálni, de mivel az első félidőben egyik csapat sem szerzett gólt, a másodikban pedig mindkettő kettőt lőtt, így igazságosnak tartom a végeredményt. Annak nagyon örülök, hogy az egyik oldalon Preklet Csaba, a másodikon pedig Orosz Márk lett csapata legjobbja. Végre fiatal magyar játékosok! Az egrieket nagyon sajnálom, hogy nem tudnak otthon játszani, hiszen a Ferencváros látogatásakor ezerötszáz helyett biztosan kiment volna nyolc-tízezer néző. Mindkét tábor szurkolt, de más lett volna a hangulat, ha tele van a stadion, még ha kicsit rosszabb minőségű létesítményről van is szó…

Olvasói sztorik