NB I

Itt az első Eger-siker!

Az Egri FC 1-0-ra győzött a Paks otthonában az OTP Bank Liga ötödik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 5. forduló
MVM Paks – Egri FC 0-1 (0-0)
Paks, 1000 néző. Játékvezető: Vad II
Paks: Pokorni – Heffler T., Éger, Sifter, Csehi – Kiss T., Fiola (Eppel, 62.), Sipeki, Heffler N. (Bartha, a szünetben) – Tököli (Kulcsár D., 70.), Simon A. Edző: Máté Csaba
Eger: Sztankó – Preklet, Knakal, Balog Zs., Mecsinovics (Stanislaw, 24.) – Németh N. (Pavlov, 75.), Cs. Pavicsevics, Dobrics (Farkas Á., 81.), Kovács G. – Koós, Pisanjuk. Edző: Simon Antal
Gólszerző: Pavlov (83.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Jókora lyuk tátongott az egyik hálón, a bal felső sarokban, így nem kezdődhetett időben a mérkőzés. A paksiak kezdőjében egyszerre szerepelt a két kiváló támadó, Tököli Attila és Simon Attila, a kapuban pedig továbbra is Pokorni Péter kapott lehetőséget. A másik oldalon az előzetes tervekkel ellentétben nem Darko Brljak védett, hanem ismét Sztankó Gábornak szavazott bizalmat a szakmai stáb.

A támadó felfogású csapatösszetételnek megfelelően a paksiak kezdeményeztek, és már a meccs elején beszorították vendégüket a kapujuk elé. Az egriek a veszélyes kontrákra apelláltak, de pontatlanok voltak, és mivel önszántukból sündisznóállásba vonultak, számos veszélyes helyzetet dolgozott ki a házigazda. Az offenzíva hamarosan abbamaradt, talán a sivatagi hőség miatt. Simon Attila ettől függetlenül megszerezhette volna a vezetést, de a kaputól öt métere luftot rúgott. A hevesi ellentámadások korántsem voltak veszélytelenek, de Preklet Csaba és Koós Gábor is nagy lehetőséget puskázott el. A játékban mindkét oldalon benne volt a gól, ez a ziccerek számában meg is mutatkozott, a szünetig azonban nem született találat.

A második félidő elején elmaradtak a jelentős izgalmak, de továbbra is a Paks veszélyeztetett többet. Úgy tűnt, a hevesieknek megfelel a döntetlen, de a csereként beállt Farkas Ádám egy pontos szabadrúgás-kivitelezéssel gólpasszt adott Dusan Pavlovnak, s a lefújás előtt néhány perccel megszerezte a vezetést az Egernek! Mivel komoly ziccer és újabb gól már nem volt, az újonc megszerezte első sikerét az élvonalban. A gyengélkedő paksiak ismét vesztettek hazai pályán, ez pedig minden bizonnyal Máté Csaba megbízott edző távozását jelenti majd.

– Érdekes és tanulságos meccs volt! Két olyan csapat játszott egymás ellen, amely reflektorfénybe került a bajnokság elején a pályán kívüli események miatt – elemezte a látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, Őze Tibor. – Az Eger a hazai pálya mizéria miatt, illetve az sem mindennapos, hogy egy forduló után edzőt váltson egy klub. Ennek megfelelően mindkét csapat számára fontos volt ez a találkozó, hiszen öt forduló után nagyjából kialakul az erősorrend, az erőviszonyok. A Paks egyértelműen gyengült tavasz óta, hiszen hét ember nem játszik. Öten távoztak, kettőt pedig mellőznek. Ez a félig-meddig új csapat sokat megtett a győzelemért, nyerhetett volna, de nem nyert. Valami történhetett ott, amiről mi, kívülállók nem tudunk. Valahogy hiányzik a tűz! Lejátszották a meccset, elég sok mindent megcsináltak, de hiányoltam a mindenáron való győzni akarást.

Az MLSZ Grassroots-menedzsere úgy véli, az elmúlt évek egyik kirakatprojektje volt a magyar játékosokból összerakott paksi együttes. Most is vannak náluk jó játékosok, de ha nem változtatnak ezen a langyos hozzáálláson, nem lesznek sikeresek.

– Az egriek két meccsét is láttam. Egy mondás jut róluk eszembe: amin nem tudsz változtatni, azzal nem szabad foglalkozni, mert elvonod az erődet és a figyelmedet attól, amin tudsz változtatni – folytatta a Kispest-Honvéd, a Nyíregyháza és a Diósgyőr korábbi edzője, Őze Tibor. – Ők függetlenítették magukat a klub körüli eseményektől. Már a Diósgyőr és Videoton ellen is közel álltak a bravúrhoz, Siófokon pedig hátrányból egyenlítettek. A játékosoknak egyet kell tenniük, hajtani a győzelemért a pályán. A mai végeredmény fordítva is alakulhatott volna, de az elmondottak alapján törvényszerű az Eger sikere és a Paks veresége. Szerintem tizenegyes volt az ötödik percben Kiss Tamás buktatása, ellenben két óriási ziccere is volt az Egernek. Két hasonló teljesítményt nyújtó csapat közül az nyert, amelyik többet tett a sikerért, bár szeretem ezeket a sablonokat. Pakson tenni kellene valamit, hogy picit bosszúsabbak, indulatosabbak legyenek a játékosok, ha nem sikerül valami. A mindent elsöprő győzni akarás hiányzik, ezen gyorsan változtatni kell.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik