Hírek

Kettőből két élvonalbeli búcsúzó

Magyar Kupa: az MTK tizenegyesekkel kapott ki Vácon, az Eger gólt sem lőtt Nyíregyházán.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, 1. forduló
Dunakanyar-Vác – MTK 2-2 (0-0), tizenegyesekkel 3-0
Gólszerzők: Farkas (64.), Palásthy (92.), illetve Csiki (49., 57.)
Nyíregyháza Spartacus FC – Egri FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Montvai (85.)

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Hiába vezetett 2-0-ra az előző kiírásban ezüstérmes MTK, tizenegyesekkel végül búcsúzott a Magyar Kupa-sorozattól az első fordulóban az NB II-es Dunakanyar-Vác otthonában.

Az első félidőben mezőnyjáték volt jellemző, kevés helyzet alakult ki a kapu előtt. A második játékrészre változtatott Garami József, érkezett Csiki Norbert, és ez jó húzásnak bizonyult. Először Vukmir beadását vágta a kapuba kapásból, 11 méterről, majd egy támadás végén röviden szabadítottak fel a váci védők, Csiki elé került a labda, és a kapuba passzolt (0-2). A hajrára Tischler helyett Lázok állt be, a gólt azonban az ellenfél rúgta: Farkas 25 méterről a bal felső sarokba lőtt. Balajti és Könyves is eldönthették volna a továbbjutás sorsát, mindketten egyedül törhettek kapura, de Palásthy Dávid védett. Majd az utolsó pillanatban a másik Palásthy, Norbert egyenlített: egy szöglet után megcsúsztatott labdát Groppioni bravúrral védett, ám a kipattanót a váci támadó néhány lépésről a kapuba passzolt. Jöhetett a nem tervezett kétszer 15 perces hosszabbítás.

A ráadásban nem született újabb gól, a tizenegyesek döntötték el a továbbjutás sorsát. A büntetők tragikusan sikerültek: Csiki, Vukmir és Lázok is kihagyta a tizenegyest, míg a Vác mindhármat belőtte, így a tavaszi, emlékezetes Magyar Kupa-döntő után ezúttal már az első fordulóban kiesett az MTK – áll a klub honlapjának tudósításában.

A szintén másodosztályú Nyíregyháza Spartacus az immár élvonalbeli Egri FC-t fogadta. Puhatolózással teltek az első percek, majd az első félidő második felében a szabolcsiak révén láthatott helyzeteket a közönség. Előbb Kovács beadását Montvai fejelte Brljak kapuja mellém, majd Montvai ugratta ki Kovácsot, aki 16 méterről pörgetette a labdát a bal kapufa mellett az alapvonalon túlra. Az egriek nem tudtak helyzetet kialakítani az első 45 percben – áll a klub honlapján.

A második félidő első próbálkozása Preklet nevéhez fűződött, a jobbhátvéd 16 méterről lőtt a kapu fölé. A 61. percben Pákolicz játszotta magát tisztára, de 17 méteres lövését magabiztosan fogta Brljak. Sipos beadása ismét Montvai fejét találta meg, a hazaiak csatára ezúttal sem tudott túljárni a szlovén kapus eszén, aki könnyedén védte a középre érkező fejest. A 82. percben Petneházi 18 méteres lövése csattant a felső lécen, majd három perc múlva eldőlt a találkozó: Petneházi középre centerezett labdáját Montvai vezette ziccerben a kapura, kicselezte a kilépő Brljakot, majd hét méterről a kapu közepébe lőtt (1-0). A rendes játékidő végén, Piller révén egyenlíthetett volna az Egri FC, de a védő ballábas kísérletét Balogh védte magabiztosan. Mivel több esemény nem történt, győzött a Nyíregyháza, amely ezzel továbbjutott, az Eger pedig kiesett.

Olvasói sztorik