Hírek

Szerdán rajtol a Magyar Kupa

Az NB I újoncainak főszereplésével, Vácon és Nyíregyházán elindul a Magyar Kupa küzdelemsorozata.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Érdekesség, hogy két élvonalbeli csapatnak már a Magyar Kupa első fordulójában pályára kell lépnie. Az NB I két újonca közül az Egri FC a másodosztályú Nyíregyháza Spartacus, az MTK pedig a Dunakanyar-Vác vendége lesz.

A kupaezüstérmes MTK-ból Kanta József, Kálnoki Kis Dávid, Rafa Wolfe és Nikházi Márk is hiányozni fog.

– A Vác stabil másodosztályú csapat, most öt-hat játékost szerződtettek, úgy tűnik, komolyabb célokat tűztek ki maguk elé – mondta a klub honlapján Garami József vezetőedző. – Az edzőmeccseken jó eredményeket értek el, igazi kupacsatára lehet számítani. Mi tavaly szépen szerepeltünk a kupában, idén is szeretnénk jól teljesíteni ebben a sorozatban.

A váciakhoz visszatért a 27 éves középsővédő, Benke Viktor, aki tisztes helytállásban bízik.

– Mi még csak most értünk a felkészülés végére, ők pedig már bajnoki mérkőzéseket játszanak, ez persze nem jelenti azt, hogy feltartott kézzel lépnénk a pályára – vélekedett a másodosztályú klub régi-új játékosa. – Úgy érzem, vezetőedzőnk, Mózner János tudja, mit akar, jól építi fel az edzéseket és látni az értelmét a munkának. A szerződésemet már aláírtam és biztos vagyok benne, hogy ha nem lesznek anyagi gondok, akkor jól fog szerepelni a csapat!

Az Egri FC vezetőedzője, Simon Antal nem örül, hogy már szerdán kupameccs vár csapatára, hiszen hétvégén a Diósgyőr otthonában lépnek pályára bajnokin.

– Ez a számítógépes sorsolás nekünk nagyon nem jön be, ezért nem totózunk és nem is lottózunk – árulta el az edző a klub honlapján. – Annyira azért nem örülünk, hogy nekünk már most be kell kapcsolódni a küzdelmekbe, hiszen a többi NB I-es gárda csak később teszi ezt, arról nem beszélve, hogy nekünk még véletlenül sem megyei vagy NB III-as kiscsapat jutott, hanem NB II-es gárdát kaptunk ellenfélként. A feladat számunkra kettős. Fontos, hogy sikerrel vegyük a hazaiakkal szembeni akadályt, illetve szombaton Diósgyőrbe se fáradt csapattal utazzunk el. Nyíregyházán a következő szezonban vélhetően megcélozzák az NB I-be jutást, mert nem véletlenül igazolták le például Montvai Tibort sem. A két csapat jól ismeri egymást, és utóbbi mérkőzéseink mindegyike egy-egyes döntetlennel zárult, ám ezúttal győzni szeretnénk, hogy aztán a DVTK-nál játszva is helytálljunk.

A nyíregyháziak csapatkapitánya, Minczér Tibor emlékeztetett, hogy az egriek számára az a néhány héttel ezelőtti meccs jelentette a bajnoki főpróbát, a szabolcsiak pedig a felkészülés első harmadában jártak.

– Az első félidőben az immáron NB I-es hazaiak domináltak, szünet után viszont már teljesen pariban voltunk velük és akár nyerhettünk volna – magyarázta a játékos a klub honlapján. – A szerdai találkozó már más lesz. Hazai pályán, remélhetőleg sok szurkoló előtt mindent megteszünk majd a sikeres szereplésért. Nem tudni, hogy az egriek milyen csapattal érkeznek, mennyire fontos nekik a kupa, hiszen szombaton Diósgyőrben lépnek majd pályára. Mindegy, az a lényeg, hogy mi minél jobban játsszunk, mérkőzésen is minél hatékonyabban bemutassuk azt, amit az edzéseken gyakoroltunk. Úgy vélem, hogy jó csapatunk van és ezt már Eger ellen is szeretnénk bizonyítani.

Magyar Kupa, 1. forduló

Augusztus 8. szerda
Nyíregyháza Spartacus FC – Egri FC, 17 óra
Dunakanyar-Vác – MTK, 17 óra

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik