NB I

Továbbra is győzelem nélkül

Az Újpest 2-2-es döntetlent játszott Pakson az OTP Bank Liga harmadik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 3. forduló
MVM Paks – Újpest FC 2-2 (2-1)
Paks, 2000 néző. Játékvezető: Erdős J.
Paks: Pokorni – Heffler T., Éger, Szabó J., Báló (Sipeki, 57.) – Sifter, Fiola – Kulcsár D., Bartha, Heffler N. (Csehi, 63.) – Simon A. (Tököli, 74.). Edző: Máté Csaba
Újpest: Balajcza – Proesmans, Mihajlovics, Antón, Iandoli – Vasziljevics, Balogh B. – Remili, Christ, Kovács D. (Zamostny, 70.) – Zaris. Edző: Jos Daerden
Gólszerzők: Simon A. (23.), Éger (39.), illetve Zaris (19.), Remili (55.)
Kiállítva: Szabó J. (61.)

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Eleinte unalmasan csordogált a játék, aztán Zaris szép akció végén szerzett gólja varázsütésre megváltoztatott mindent. A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a Paks kétszer is betalált, így megérdemelten vezetett a szünetben. A második félidőben lendületesen kezdett az Újpest, gyorsan egyenlített, majd Szabó János kiállítása miatt emberelőnybe is került. A hátralévő időben a fővárosiak játszottak fölényben, de a győztes gólt nem tudták megszerezni. Nem szakadt meg az Újpest rossz sorozata: a két csapat eddigi hét paksi meccséből két döntetlen mellett ötöt elveszített. És még egy statisztikai érdekesség: a mozgalmas és izgalmas meccs ellenére továbbra is győzelem nélkül áll mindkét csapat a jelenlegi bajnokságban.

– A semleges nézők számára remek meccs volt ez. Az újpestiek jobban kezdtek, frissebbek, ötletesebbek voltak. Az első góljuk egy szép támadás végén esett, amely sakk-matt helyzetre ki volt játszva – elemezte a mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Szanyó Károly. – Ezután jött egy nem várt fordulat, előbb az egyenlítés, majd paksi vezetés. Az első és a második kapott gólt is elemi hibák előzték meg, ezeket tehát saját magának köszönheti az Újpest. Ez láthatóan megzavarta a csapatot, s magára talált a házigazda. A második félidőben, az egyenlítés után újpesti fölényt éreztem. Igazságos a döntetlen, de közelebb állhatott volna a győzelemhez az Újpest, ha a kiállítás utáni félórában gyorsabban járatja a labdát.

Az újpestiek egykori kiváló játékosa hangsúlyozta, emberelőnyös helyzetben nem voltak átlövései a fővárosi együttesnek.

– Voltak veszélyes beadások, de nem bontották meg a jól tömörülő védelmet. Ilyenkor gyors labdajáratással, belépésekkel kellett volna próbálkozni, de ez nem történt meg – vélekedett Szanyó Károly. – Egyszerű dolguk volt a paksiaknak, hiszen „csak” a belőtt labdákat kellett kifejelniük. Izgalmas négygólos mérkőzés volt, és az iram sem volt rossz, bár a játék lehetett volna pontosabb. Az első áhított pont megvan, ami idegenben nem rossz, de az Újpest jelenlegi helyzetében ez nem sokat segített. Mindenesetre értékes pont. Van egy-két képzett játékos a keretben, össze kell érniük, hogy a folytatásban kellemes perceket szereznek a szurkolóknak.

Henri Eninful az Újpest FC játékosa

Három plusz két évre szóló szerződést kötött Akote Henritse Eninful és az Újpest FC. A húszéves togói középpályás profi pályafutását a belga Standard Liége csapatában kezdte. Idén tavasszal kölcsönben igazolt Újpestre, tíz alkalommal lépett pályára az NB I-ben, a Magyar Kupában pedig két meccsen kapott lehetőséget. A védekező középpályás egyelőre a B-csapat keretéhez csatlakozik – áll a klub honlapján.

Olvasói sztorik