NB I

Újpest–Fradi jegyalku köttetett

Az Újpest FC és a Ferencvárosi TC vezetősége, valamint a két klub szurkolóinak képviselői egyeztettek a jövő heti rangadó vendégjegyeivel kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Az újpestiek a Szurkolói Iroda és az MLSZ megállapodását szem előtt tartva 1400 forintért árulják a vendégjegyeket, a ferencvárosi vezetők pedig hasonlóképpen fognak eljárni a két csapat tavaszi összecsapása előtt.

Ezen kívül szó esett a vendégszurkolók számáról is. A budapesti rendőrfőkapitány kiadott egy korlátozó határozatot, amelyben 900 főben határozta meg a szektor befogadóképességét. Ennek oka az, hogy a C-lelátót ülőhelyi szektorként kezeli a rendőrség. Az elmúlt években történt széktöréseknek köszönhetően összesen ennyi szék maradt jó állapotban.

A Ferencváros vezetősége jelezte, hogy amennyiben az ő szurkolóik 900 belépőt kapnak, a kölcsönösség elve alapján több jegyet ők sem kívánnak majd biztosítani a tavaszi visszavágóra. Az egyeztetésen viszont az is elhangzott, hogy amennyiben sikerülne megoldást találni a problémára, és 500 fővel bővíteni tudnák a vendégszektort az újpestiek, abban az esetben az FTC is 1400 Újpest-szurkolót engedne be tavasszal az Albert Stadionba.

Ezért az Újpest FC az NSK-val egyeztetve, és a tárgyi költségek megfizetését vállalva az ütközőszektorból kíván székeket átszerelni a vendégszektorba, hogy az 1400 fő befogadására alkalmas legyen.

A székek áthelyezése után egy újabb rendőrségi korlátozó határozatra lenne szükség, ezúttal 1400 főről, majd az MLSZ-nek is hitelesítenie kellene a C-lelátót az új befogadóképességgel. Ha ezek megtörténnek, akkor további 500 belépőt biztosítanak a Ferencvárosnak – áll az Újpest FC honlapján.

Olvasói sztorik