Hírek

Újpest–Fradi jegymizéria

A jövő hétvégi rangadóra drágább a vendégjegy, mint a legdrágább hazai!
Gyorsan szeretnйl йrtesьlni a Rangadу hнreirхl? Csatlakozz hozzбnk! Klikk йs like a Facebook-on!

A Ferencvárosi TC panasszal fordult a Magyar Labdarúgó Szövetség felé az Újpest FC elleni rangadó magas jegyárai miatt.

Az FTC honlapján olvasható közlemény szerint a szurkolók között nagy felháborodást váltottak ki az elsődleges jegyinformációk. Az újpestiek 3000 forintban határozták meg a vendégszektorba szóló belépők árát, míg az ezzel azonos kategóriába eső hazai lelátórészbe 900 forintért árusítják a jegyeket, a legdrágább hazai belépő pedig 2500 forintba kerül.

A Ferencváros illetékesei telefonon egyeztettek dr. Gyarmati Eszterrel, az Újpest klubigazgatójával, hogy a megkapott 1200 darab vendégjegyet emeljék fel 1500-ra, illetve mérsékeljék a belépők árát. Az újpesti klubvezető mindkét kérdésre közönyös, elutasító választ adott.

Ezt követően a Ferencváros levélben kereste meg az MLSZ-t. A szövetség biztonsági szabályzatának 4.4-es pontja kimondja: a vendégszurkolók jegyeinek ára nem haladhatja meg azon jegyárat, amelyet a hazai csapat szurkolói fizetnek a hasonló kategóriáért.

A szövetség állítólag kivizsgálja az esetet, bár ugyanez korábban már előfordult a diósgyőri és a szombathelyi meccseken is, és akkor semmilyen lépést nem tett az MLSZ.

Az Újpest FC Kft. képviselői ezúton kijelentették, hogy a belépők árának meghatározásával kapcsolatosan mindenben a szabályok szerint jártak el. A klub a vendégszektorba pontosan annyiért értékesíti a belépőket, amennyiért az FTC Zrt. az őszi mérkőzésen az Újpest FC szurkolóinak árulta akkor a jegyeket. A klub az MLSZ szabályzata értelmében ezt megteheti, mert nem országos hálózaton keresztül, hanem helyileg értékesíti a jegyeket.

Ezzel kapcsolatban egyébként már van precedensértékű döntés: a Videoton kérelmére a szövetség fegyelmi bizottsága megvizsgálta a fehérvári csapat debreceni vendégjátéka kapcsán az akkor is túl drágának tartott belépőjegyek árképzésének kérdését, ám a fenti indokokra hivatkozva felmentette a DVSC-t a fegyelmi eljárás keretén belül.

Az Újpest FC a vendégszektorba szóló jegyek számának, és azok árának meghatározásával kapcsolatban is a viszonosság elve alapján jár el.

Az újpestiek figyelmeztetnek, a rivális által hivatkozott MLSZ-szabályzat nem a jegyárak meghatározásáról szól, hanem „A sportszervezetek együttműködési feladatai szövetségi és sportszervezeti szinten” címet viseli.

A kérdésben az Újpest FC Kft. illetékeseinek véleménye szerint a szabályzat 3.3.1.1. pontja az irányadó, és mint a Debrecen–Videoton eljárás kapcsán a bizottság már kimondta, a „vendégszurkolók jegyeinek ára nem haladhatja meg azon jegyárakat, melyet a hazai csapat szurkolói fizetnek a hasonló kategóriájúakért” szabály csak arra az esetre vonatkozik, amikor a nemzetközi és az NB I-es mérkőzésekre országos hálózaton keresztül értékesítik a jegyeket. Tekintve, hogy az Újpest FC a jegyeket nem ilyen rendszerben árulja, így erre az esetre ez a külön szabályzási pont sem vonatkozik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik