NB I

A tulajdonosnak sem tetszett

Az edzőváltáson átesett Paks gólnélküli döntetlent játszott a Pápa otthonában az OTP Bank Liga második fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 2. forduló
Lombard Pápa Termál FC – MVM Paks 0-0
Pápa, 1000 néző. Játékvezető: Szőts
Pápa: Szűcs L. – Dóczi, Balogh B., Rodenbücher, Németh M. – Tóth G. (Benko, 59.), Arszics (Fellai, 80.), Maróti, Szabó O. (Présinger, 81.) – Quintero, Seye. Edző: ifj. Bene Ferenc
Paks: Pokorni – Heffler T., Sifter, Éger, Szabó J. – Fiola, Báló – Bartha (Mészáros I., 85.), Kulcsár D., Heffler N. (Kiss T., 62.) – Simon A. (Tököli, 83.). Megbízott edző: Máté Csaba

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Néhány nappal ezelőtt lemondott a Paks vezetőedzője, Kis Károly. Már írtunk róla, hogy a hírek szerint Csernyánszki Norbert és Éger László mellőzése miatt alakultak ki olyan feszültségek, amelyek miatt a mester a közös megegyezéses szerződésbontás mellett döntött. Nos, korábbi segítője, egyben ideiglenes utódja, Máté Csaba egyik játékost sem nevezte az előzetes kezdőcsapatba. Aztán a védő mégis bekerült, de a kapusposzt most is Pokorni Péternek jutott. A régi-új szerzemény, Tököli Attila is a padon kezdett.

A házigazda pápaiak keretéből hiányzott a lett gólvágó, Cekulajevs, de a kapuban természetesen most is ott volt Szűcs Lajos, aki a Videoton elleni remek formáját mutatta. Szükség is volt rá, hiszen a Paks lépett fel támadólag, több helyzetet, illetve helyzetfélét is kidolgozott, de a gólszerzéstől azért messze volt. Később a bakonyiak is ellátogattak ellenfelük tizenhatosának környékére, de a komoly ziccerrel ők is adósak maradtak, így egy meglehetősen felejthető első felvonást produkáltak a csapatok.

A második félidő hozta a meccs legnagyobb helyzetét, az 54. percben Kulcsár Dávid bombázta telibe a kapufát, majd a 78. percben Seye egyenlített ebben a műfajban. Simon Attila ezúttal nem volt eredményes, ezért a 82. percben Tököli váltotta, aki legutóbb 2010 májusában lépett pályára paksi mezben. Mindazonáltal durva túlzás lett volna eseménydúsnak nevezni a játékot, amelynek képe tökéletes összhangban volt a végeredménnyel: 0-0… Ennél minden bizonnyal többre számítottak a csapatok, és többet érdemeltek volna a szurkolók.

– Hazai közönség előtt, bemutatkozásként sokkal agresszívabb, jobb, eredményesebb játékot vártunk – elemezte a látottakat Szemán György, a Lombard FC klubigazgatója. – Tulajdonosunk, Bíró Péter ki is fejezte nemtetszését ezzel kapcsolatban. Ez a produkció nem volt méltó a csapatunkhoz, hiszen a szurkolóink olyan csapatot szeretnének látni, amely mindig nyerni akar! Ezzel nem az ellenfelet szeretném kritizálni, de ennél mindenképpen jobb teljesítményt vártunk. Mindkét együttes kivárásra játszott, hátha rúg egy gól. Nálunk több fontos láncszem kidőlt az első forduló óta is, elől ezért sem voltunk olyan erősek, ahogy terveztük. Egyedül talán Seye játéka jelentett pozitívumot, aki sokat volt játékban, sokat futott, bejátszotta a területét.

Olvasói sztorik