NB I

Egy villanás döntött

A Diósgyőr hazai pályán 1-0-ra nyert az újonc Eger ellen az OTP Bank Liga harmadik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 3. forduló
Diósgyőri VTK – Egri FC 1-0 (0-0)
Diósgyőr, 6000 néző. Játékvezető: Böcskei
DVTK: Ribánszki – Vági, Gal, Hanek, Gohér – Elek Á. (Gallardo, 75.), Abdouraman – Gosztonyi, Tisza T. (Fernando, 66.), Luque – Seydi (Bacsa, 82.). Edző: Sisa Tibor
Eger: Sztankó – Preklet, Kovács G., Katona A., Hamouz – Balog Zs. (Albert Á., 79.), Cs. Pavicsevics – Koós (Farkas Á., 63.), Dobrics, Piller (Pavlov, 57.) – Pisanjuk. Edző: Simon Antal
Gólszerző: Seydi (46.)

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Öt helyen változtatott a kispesti kezdőcsapathoz képest Sisa Tibor, a DVTK edzője. Kikerült Vadász Viktor, Nagy Tamás, Savo Rakovics, Gallardo és Fernando Fernández is. Elek Ákos, és a szlovák Michal Hanek először volt tagja a kezdőnek, Tisza Tibor is ott volt a pályán, és a horvát védő, Igor Gal is visszatért. A keretben sem kapott helyet Nagy Tamás, Csirszki Martin, a műtét után lábadozó Takács Péter, és a gerincproblémával küzdő Youssef Sekour.

Sokáig váratott magára az a lendületes, aktív, tudatos, pontos játék, amelyet a DVTK egy héttel korábban, a Honvéd elleni meccs utolsó húsz percében mutatott. A várakozásoknak és az erőviszonyoknak megfelelően a Diósgyőr irányította a játékot. A hazaiak kezdeményeztek, de komoly ziccerük nem volt, mert az egri bástyák erős várként védték a kaput. Az első 45 percben tehát egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet az Egri FC. A vendégek jól szűrték meg a diósgyőri akciókat, így a házigazdák nem tudtak kibontakozni. A félidő végén fütty kísérte az öltözőbe a miskolci együttest, ami persze a látogatók játékának dicsérete is egyben.

Igen ám, de rögtön a szünet után Luque beadását Elek Ákos emelte Seydi elé, ő pedig fordulásból, öt méterről a bal sarokba lőtt (1-0). Ez lendületet adott a hazai együttesnek, amely folyamatosan támadott, helyzetek sorát dolgozta ki, kapufát lőtt, s ekkor már a játék valamennyi elemében ellenfele fölé kerekedett. Az egriek is igyekeztek, de a kapura veszélytelenek voltak, így pedig nem volt sok esélyük a pontszerzésre.

– Olyan mérkőzés volt ez, amely azt igazolta, hogy a tanulópénzt meg kell fizetnie az újoncnak. A tipikus esete annak, hogy elég egy hiba, és az ellenfél rögtön büntet – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Lengyel Lajos, az Egri FC korábbi edzője. – Egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kialakítani, veszélyt csak a távoli lövések és a pontrúgások jelentettek. Az Eger remekül helytállt, bánhatja azt a pillanatnyi kihagyást a második félidő elején, amely miatt gólt kapott. Meg is lepődtem, mert nagyon bátran játszottak a vendégek, rendre kijöttek és megtámadták az ellenfél labdakihozatalát. Ez sokáig működött is, de fizikailag erősebb játékosok alkotják a Diósgyőrt.

Lengyel Lajos szerint, amikor a házigazda borsodiak mezőnyfölénybe kerültek, azt csak ennek köszönhették.

– A hevesiek számára ez a meccs alapot adhat a folytatásra. Ha ezt a játékot és hozzáállást meg tudják ismételni minden mérkőzésükön, akkor beérik a munka gyümölcse – vélekedett az Eger U19-csapatának edzője. – Az utolsó passzokkal nem volt szerencséje az Egernek, de ha a végén kihasználta volna nagy helyzetét, egy pontot szerez, és az igazságosabb is lett volna. A játék képe alapján megérdemelte volna a döntetlent a vendégcsapat. A DVTK a hazai pálya előnyét kihasználta, ennyivel volt jobb, de semmi extrát nem láttam tőlük.

Olvasói sztorik