NB I

A feltételezés is sértő!

Németh Norbert szerint nem lesznek kiesési gondjai az NB I újoncának.

Kapcsolódó cikkek

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a Rangadó.hu Facebook játékán!

Zajlik az élet Egerben, de ennek a klubnál, illetve a városban aligha örülnek… A stadion-ügyről többször írtunk már, a lényeg: az MLSZ határozata alapján a hevesi megyeszékhelyen addig nem rendezhetnek bajnoki meccset, ameddig a villanyvilágítás el nem készül. Az újonc a következő „hazai” meccsét a budapesti Fáy utcában, a továbbiakat pedig a tervek szerint Diósgyőrben rendezik. Időközben elrajtolt az NB I, s mivel az egrieknek a Haladás otthonában kellett pályára lépniük, sok jóra nem számíthattak. Végül 4-2-re kikaptak, de egy húszperces időszakot kivéve összességében jó benyomást keltettek.

Az Egri FC egyik új játékosa, a rutinos középpályás, Németh Norbert csereként beállva gólt lőtt Szombathelyen. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, egyelőre nehéz megjósolni, hogy a stadion-mizéria mennyiben befolyásolja majd a teljesítményüket, azt viszont kategorikusan kijelentette, hogy nem a kiesés elleni küzdelem a céljuk az élvonalban!

– A tévén keresztül úgy tűnt, csak a második félidő első húsz perce volt a kakukktojás…
– Abszolút így éreztük mi is. Ott volt egy rövidzárlatunk, amelyet kegyetlenül kihasznált a Haladás. Ez a csapatunk NB I-es rutintalansága miatt van – mondta a Rangadónak a Vasas és a Honvéd korábbi játékosa, Németh Norbert. – Sajnáljuk, hogy így alakult. Találtunk egy gólt a semmiből, ami meglepte az ellenfelet, egyébként ők diktáltak az első félidőben. Összességében szerintem jól helytálltunk, két gólt szereztünk, helyzetink is voltak, belülről jónak értékeltük a teljesítményünket.

– A száműzetés, az albérlet mennyiben befolyásolhatja az eredményességüket?
– Ezt egyelőre nehéz megjósolni. Csak több mérkőzés után tudom megmondani, mit gondolok erről. Kíváncsian várjuk, milyen lesz a Vasas-pályán játszani a Siófok ellen. Ha nyerünk, szerintem a továbbiakban sem fogja befolyásolni a teljesítményünket ez a körülmény. Mivel a környezet ismerős lesz, számomra örömteli, hogy éppen ott rendezik a mérkőzést. Persze, a legjobb az lenne, ha maradhatnánk Egerben, saját közönségünk előtt.

– Ha tavasszal visszatekintünk majd, lehet, hogy a pénteki Eger–Siófok meccset kiesési rangadónak nevezzük…
– Remélem, nem lesz kiesési rangadó, és a végelszámolásnál nem lesz fontos. A feltételezés is sértő, hiszen mi nem úgy készülünk, hogy a kiesés ellen kell küzdenünk. Hat hete edzek a csapattal, és azt látom, hogy a társaságban benne van a jó eredmény. Bele fogunk jönni, bele fogunk rázódni! Nagyon jó a közösség, sok az ismerős, csak pozitívumokat tudok mondani. Jó érzés idejönni edzésre, nagyon profi minden, ami körülveszi a klubot, tehát semmire nem lehet panaszunk. Bízom benne, hogy ez meglátszik majd az eredményességen is.

– A hétfői szurkolói ankéton elhangzott, hogy nagyjából véglegesnek tekinthető a keret. Valóban?
– Most úgy néz ki, hogy igen, ez a végleges, de augusztus 31-ig még változhat, jöhetnek olyanok, akik szabadon igazolhatók. A délutáni, izraeliek elleni edzőmérkőzésre is jönnek próbajátékosok. Az a célja a találkozónak, hogy őket megnézze a szakvezetés.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik