NB I

Idegenben is otthon a Debrecen

A Debrecen elleni hazai meccsét is Debrecenben kell rendeznie az Egernek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egri FC kontra MLSZ, stadionügy, sokadik fejezet: az NB I-ben újonc hevesiek a klublicenc-pályázatukban vészmegoldásként a DVSC-stadiont jelölték meg hazai pályának. Mint hamarosan kiderült, a vészmegoldásra szükség is van, mivel a szövetség addig nem engedélyezi az egri létesítmény használatát, amíg el nem készül a villanyvilágítás. Hogy a nyár kellős közepén a szikrázó napsütésben minek a villanyfény, azt nem tudjuk, mint ahogy azt sem, hogy két évvel ezelőtt a Szolnok miért játszhatott élvonalbeli bajnokikat világítás nélkül?!

Az Európa Liga-selejtezőben érdekelt Videoton kérésére a múlt hétvégi meccs pályaválasztói jogát felcserélték, ez átmenetileg elterelte a figyelmet az újonc otthontalanságáról. Az ügy legújabb fejleményét most az adja, hogy vészesen közeleg az Eger–Debrecen meccs. Igen ám, de azt hol játsszák? Az egriak hazai pályáján, magyarul Debrecenben, ami ugye egyben a DVSC otthona is? Ez így mégsem sportszerű! Pedig az MLSZ szerint így lesz, mert nem engedélyezték, hogy a két együttes Diósgyőrben mérje össze tudását.

– A Ferencváros ellen a debreceni stadionban lép pályára hazai együttesként a csapat – tette egyértelművé a jövő heti bajnoki meccs kérdését Tóth Dénes, az Egri FC klubmenedzsere a csapat honlapján. – Felvettük ugyan a kapcsolat az Üllői úti egylet vezetésével az esetleges pályaválasztói jog felcserélése érdekében, ám rövid időn belül kiderült, hogy erre nincs esély.

Ezek után bátran kijelenthető, hogy a pénteki paksi mérkőzést követően jövő szombaton Debrecenben kerül sor az Eger–Ferencváros találkozóra, a szeptember 22-23-i hétvégén pedig a DVSC saját pályáján lehet az Eger vendége…

Olvasói sztorik