NB I

Tischler-show az Eger ellen

A listavezető MTK hazai pályán Tischler Patrik mesterhármasával nyert az újonc Eger ellen az OTP Bank Liga hetedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 7. forduló
MTK – Egri FC 3-0 (0-0)
Hidegkuti-stadion, 1500 néző. Játékvezető: Iványi
MTK: Hegedüs L. – Poór, Kelemen, Vukmir, Hidvégi – Vadnai (Nikházi, 87.), Zsidai, Kanta J. – Könyves (Pál A., 85.), Tischler (Vass, 88.), Csiki. Edző: Garami József
Eger: Sztankó – Preklet, Kovács G., Knakal, Balog Zs. – Cs. Pavicsevics, Stanislaw (Farkas Á., 80.), Dobrics, Németh N. (Pavlov, 69.) – Vujovics, Koós (Pisanjuk, 70.). Edző: Simon Antal
Gólszerző: Tischler (61., 77., 82.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első félidőt gyakorlatilag végigtámadta a hazai együttes, ennek ellenére a játékrész legnagyobb helyzetét a vendégek hagyták ki. A fordulást követően is Garami József tanítványai diktálták az iramot és Tischler góljával át is törték az egriek védelmét. A csatár ezt követően további két alkalommal is jól érkezett egy-egy beadásra, ezzel a fővárosiak magabiztosan nyertek.

– Nagyon érdekes mérkőzést láttam, amelynek a végkimenetelét egy-két játékos kiváló helyzetmegoldása és kreativitása döntötte el – elemezte a látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, Vass László, az RTK-Vasló vezetőedzője. – Összességében nagyon jól szervezet csapatok lüktető iramú meccse volt, annak ellenére, hogy sokáig null-null volt az állás. Az MTK a szokásos négy-kettő-három-egyes felállással játszott, az Eger pedig néha öt, néha négy védővel játszott. Nagyon jól működött a három belsővédő mozgása, és elöl is veszélyesek voltak Vujoviccsal, aki mozgékonynak tűnt, és igyekezett a két hazai belsővédőt szétzilálni. Középen is erősnek tűntek a vendégek, szervezett csapat, az Eger!

Szakértőnk hangsúlyozta, hogy Kanta József személye döntő tényező volt, őt nem tudták semlegesíteni a vendégek.

– Nagyon taktikusan kiment a baloldalra, sokszor visszalépett Zsidai és Vadnai mögé, ebből tudtak előnyös pozíciókat szerezni – részletezte a Zalaegerszeg, a Ferencváros és a Siófok egykori edzője. – Az MTK játéka tehát a baloldalra koncentrálódott, kétszer megfutották Preklet Csabát, és Tischler természetesen jókor volt jó helyen. Kanta elmozgásai jelentették a legnagyobb veszélyt. A második gól után már éreztem, hogy valószínűleg hazai siker születik, de még akkor sem mondtam biztosra, mert jól tartotta magát a látogató, és még támadásra is futotta erejéből. Pavlov beállása után próbált lendületes támadásokat vezetni a hevesi együttes, de elakadtak az utolsó passzokkal. Megérdemelt taktikai győzelmet arattak a fővárosiak azzal, hogy Kantát és a baloldali játékukat nem tudta levédekezni az ellenfél. A harmadik gól már csak hab a tortán volt, akkor már szét voltak zilálva az egriek.

Olvasói sztorik