NB II

Itt vagyok én is!

Mesterhármasa után ismét az élvonalba vágyik Katona György.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Nyugati-csoport, 8. forduló
Kaposvári Rákóczi FC II – Veszprém FC 3-1 (3-0)
Kaposvár, 200 néző. Játékvezető: Fenyvesi
Rákóczi II: Horváth L. – Kuckó, Kiss A. (Böjte, 65.), Kovács O., Laczkó – Fenyvesi, Vadas, Kovacsics, Böröczky – Horváth Á. (Zmukics, 62.), Katona Gy. (Házi, 77.). Edző: Barna László
Veszprém: Kiss M. – Garai, Makrai (Czvetkó, 70.), Hevesi-Tóth, Bosnjak – Molnár T. (Mosberger, 66.), Fomumbod, Molnár Z., Osváth (Leitold, 23.) – Homma, Szabó Zs. Edző: Vágó Attila
Gólszerzők: Katona Gy. (11., 36., 43), illetve Vadas (öngól 87.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pályafutása első NB II-es góljait szerezte Katona György a vasárnapi Kaposvári Rákóczi II – Veszprém FC mérkőzésen (3-1), amelyen a házigazda somogyiak színeiben mesterhármast ért el. A harmadosztályú Nyírmadai SE, illetve a Nagyecsed egykori játékosa tavaly nyáron igazolt a dunántúli klubhoz. Az előző idényben mindössze két élvonalbeli meccsen léphetett pályára, játszott a Ligakupában és a Magyar Kupában is, a szezon jelentős részét pedig az NB III Dráva-csoportjában szereplő második keretnél töltötte. Mivel bajnokok lettek, feljutottak a másodvonalba, ahol most a tízedik helyen állnak.

A 24 éves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, szeretne magasabb szinten is játszani, sőt egyszer külföldön is kipróbálná magát.

– A veszprémiek nagyon fogadkoztak, hogy sikerült mégis legyőzniük őket?
– Jó felállásban játszottunk, inkább a vendégek próbálták ránk erőltetni az akaratukat, mi kontrázni akartunk, és sült is mindegyik – mesélte a Rangadó megkeresésére Katona György. – Rúghattunk volna több gólt is, nagyon jól játszottunk, igazi csapatmunka volt. Bíztató szavak jöttek, és bár nem volt olyan sok visszajátszó, de megmutattuk, hogy az is tud segíteni a csapaton, aki kevés játéklehetőséget kap.

– A Rákóczi kettő újonc a másodosztályban, de az átszervezés miatt biztos kieső is egyben. Zavaró ez a tény?
– Nem szoktunk erről beszélgetni, a legfontosabb, hogy minél többet fejlődjünk, akiben van NB I-es lehetőség, mihamarabb oda tudjon kerülni, és meccsről meccsre tudjunk egy kicsit előrelépni, felhívni a figyelmet magunkra. Itt vagyok én is, huszonöt éves leszek, annyira már nem vagyok fiatal, és szeretnék magasabb szinten is játszani.

– A saját teljesítményével elégedett ebben a szezonban?
– Úgy érzem, játékban ennél is több van bennem. Eleinte csak csereként kaptam lehetőséget, aztán a Gyirmót ellen jól ment, de még érződött rajtam a meccshiány, hiszen előtte csak epizódszerepeket kaptam. Ajkán kikaptunk, utána két meccsen egyáltalán nem játszhattam, de úgy tűnik, most átestem a holtponton. Szeretnék visszatérni az NB I-es kerethez, hiszen mi külön edzünk, és főleg a Ligakupában kapunk lehetőséget. Ezen a héten megyünk Pápára, és bár két forduló után csak egy pontunk van, szerintem még lehet esélyünk, szeretnénk továbbjutni, hiszen ez a sorozat is egy bizonyítási lehetőség.

– Visszatekintve arra a bő egy évre, amelyet eddig Kaposváron töltött, jó döntés volt odaigazolnia?
– Jól döntöttem, mert tudtam fejlődni és sok dolgot tanulni. Persze, vannak negatívumok, hiszen nem túl sokat tudtam játszani tavaly az NB I-ben, csak két meccsem van. De azért dolgozom és küzdök, hogy idén több legyen. A nyugati országrész egyébként is fejlettem, színvonalasabb, közelebb van a nyugati határ is, talán könnyebben lehet külföldre igazolni innen. Egyszer szívesen kipróbálnám magamat valamelyik országban, alacsonyabb osztályban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik