NB II

Barna László marad a Rákóczi II edzője

A Barna László, Miovecz Zoltán edzőpáros irányítja az NB II-es tartalékokat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB III Dráva-csoportjának bajnoka lett a Kaposvári Rákóczi FC II, amely így elindulhat a másodosztályban. A napokban eldőlt, hogy a Barna László, Miovecz Zoltán páros irányítja majd az együttest. A somogyiak furcsa helyzetben vannak, hiszen újoncként biztos kiesők, az MLSZ döntése értelmében az egycsoportos NB II-ben már nem szerepelhetnek második együttesek, így a Rákóczi II biztosan búcsúzik a most következő szezon után. A Rangadó.hu érdeklődésére az első csapat mellett is dolgozó Barna László úgy vélekedett, mindez nem lesz rossz hatással játékosai motivációjára.

– Megnyerték a Dráva-csoportot, a Magyar Kupában pedig legyőzték a Zalaegerszeget és az Újpestet is, ennek ellenére csak a közelmúltban vált biztossá, hogy ön marad az edző. Miért?
– Voltak feltételei annak, hogy az első és a második csapatnál is maradhassak tovább. Nem biztos, hogy vállalni tudtam volna a kettőt együtt, ezért az ügyvezető és a vezetőedző egyeztetett, és úgy döntöttek, meg tudjuk csinálni, ha bevonunk egy harmadik személyt, aki segít az NB II-es keretnél, ha rám éppen az élvonalbeli együttes mellett van szükség – válaszolta a Rangadó megkeresésére Barna László.

– Mennyiben tud építeni az előző szezonban sikeresen szereplő keretre?
– Tavaly nyáron, amikor elkezdtem a munkát, tízfős volt a keret, és az első csapattól jöttek vissza néhányan. Mindez a télen változott, többen csatlakoztak az élvonalbeli együtteshez. A kettős igazolással rendelkező ifikkel, és az NB I-ből visszajátszókkal kiegészülve sikerült megnyernünk NB III-as csoportunkat. Prukner László létszámban szűkebb kerettel dolgozik, mint Sisa Tibor. A tavaszi csapatunkból öt fő maradt. Hamarosan próbajátékosaink is lesznek, fiatalokat szeretnénk igazolni, akikben látunk annyi fantáziát, hogy később az első csapat kapuján is kopogtathatnak. Hasonló a szisztémánk, mint a harmadosztályban volt, csak most mi dolgozunk bővebb kerettel. A szabályok szerint az 1990 előtt születettek közül hárman játszhatnak az NB II-ben, de nekünk egyetlen túlkorosunk sem lesz.

– Az első és a második csapat közötti átjárhatóságot, együttműködést az ön személye garantálja?
– Jobban tudom így felügyelni azokat a játékosokat, akiket Prukner mester visszairányít játszani az NB II-es keretbe, de stabilan az első csapattal edzenek. A másodosztályban kaphatnak lehetőséget a sérülésből visszatérők is, akiknek nem az NB I-ben, éles meccsen kell ismét bizonyítaniuk, hanem előbb fel tudnak zárkózni. Csak pozitívan fog elsülni, hogy nap mint nap együtt dolgozom mindkét kerettel.

– Biztosan búcsúzniuk kell az idény végén az NB II-től. Nem jelentkezhet ez negatívan a motivációban?
– Motivációs probléma biztosan nem lesz ebből. A játékosoknak ez egy remek lehetőség a fejlődésük szempontjából, hiszen az eddiginél komolyabb bajokságban szerepelhetnek. Az NB III-ban sok csapat beállt ellenünk, és bunkerfocit játszott, itt viszont nem mi fogunk dominálni, sőt néhány olyan együttessel is találkozunk majd, amelyik az élvonalban is megállná a helyét.

– Mi lesz a felkészülés menete a következő napokban?
– Egy hete már együtt dolgozunk, és ezen a héten, szombaton már edzőmeccset is játszanánk. A Kaposváron zajló FociFesztivál miatt foglalt a stadion, és az edzéslehetőségeink is korlátozottak, ezért külföldre szeretnénk menni. Próbálunk ellenfelet keresni, mert a próbajátékosokat is szeretnénk megnézni egy mérkőzésen.

Olvasói sztorik