NB II

Többet várnak maguktól

Császár Attila kijelentette: győzni mennek a Kaposvár II otthonába!

Kapcsolódó cikkek

Veszprémi sérültlista
Ezúttal sem a legerősebb kerettel utazik a Veszprém FC együttese, ugyanis sérülés miatt vannak hiányzók. Tarczy Pál kapus már könnyített futóedzést végezhetett, s várhatóan két múlva már teljes értékű tagja lehet a csapatnak. Ihász Patrik és Osváth Attila már a többiekkel gyakorolt, mindketten közel vannak a teljes felépüléshez, azonban Burcsik Martin most dőlt ki a sorból.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavasszal a bronzéremért harcolt, most azonban csak a kilencedik helyen áll az NB II Nyugati-csoportjában a Veszprém FC. Pánikra persze nincs ok, hiszen még csak hét forduló telt el a jelenlegi szezonból, de a bakonyiaknak lassacskán össze kell kapniuk magukat, ha a végelszámolásnál ott akarnak lenni az első ötben, hogy biztosítsák helyüket az egycsoportos másodligában. Az augusztusi szezonnyitón idegenben nyert a csapat (4-1 a Paks II ellen), azóta viszont háromszor lépett pályára vendégként, és mindháromszor kikapott. Ezt a rossz sorozatot kellene most megszakítani a Kaposvári Rákóczi II otthonában.

Császár Attila, a veszprémiek 28 éves védője korábban a Győri ETO, a Haladás, a Lombard FC, az Ajka, a Baja és a BKV Előre csapatát is erősítette. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ismerik a gyengébb szereplésük okait, és ezeket már át is beszélték az edzőjükkel és a vezetőkkel.

– Milyen tapasztalataik vannak eddig a tartalékcsapatokkal kapcsolatban?
– Felemás, mert idegenben nyertünk a Paks ellen, a Győr elleni meccset viszont elbuktuk otthon. Igazából ikszeltünk, de aki ott volt és látta, az tudja, miért mondom, hogy elbuktuk, hiszen már két góllal is vezettünk – mesélte Császár Attila. – Kaposvárra mindenképpen győzni megyünk, más választásunk nincs, mert a lehető legtöbb meccset meg kell nyernünk, ha el akarjuk érni a célunkat, és ott akarunk lenni a legjobb ötben a szezon végén.

– Eddig két győzelmet, két döntetlent és három vereséget tudnak felmutatni. Ez gyengébb, mint várni lehetett?
– Mindenképpen gyengébb, mi is többet vártunk magunktól. Ennek megvannak a különböző okai, amelyeket át is beszéltük az edzővel és a vezetőkkel, de erről nem szeretnék többet mondani. Reméljük, elindulunk felfelé.

– Tavasszal is a VFC-ben játszott, tehát van összehasonlítási alapja. Erősödtek a nyári időszakban?
– Elvileg erősödtünk, csak a játék nem azt mutatja… Van hat van hét új játékos a kezdőben, talán idő kell, hogy összeérjük, csak az a baj, hogy nincs túl sok időnk. A Paks és a Zalaegerszeg elleni győzelem mindenképpen rendben, bár azokon a meccseken sem játszottunk tökéletesen, de legalább nyertünk. Idegenben azonban voltak felejthető mérkőzéseink, amelyekre nem szívesen gondolok vissza…

Keveset rúgnak, de keveset is kapnak

A veszprémiek aktuális ellenfele, a Kaposvári Rákóczi FC II szerezte az eddigi hét forduló során a legkevesebb gólt az egész NB II-ben, ez négy találatot jelent. Igaz, az egy győzelemmel, négy döntetlennel és két vereséggel a nyugati tabella 13. helyén álló somogyiak keveset is kaptak, hiszen az öt gólnál csak az Ajka büszkélkedhet kevesebbel (2) a bevételi oldalon. Barna László edző elmondta, ahogy telnek a meccsek, játékosai egyre jobban alkalmazkodnak a másodosztály körülményeihez.

– Nálunk csak egy-két NB I-ből visszajátszó van, a többiek húsz-huszonkét éves játékosok. Fejlődnek, ez látszik meccsről meccsre, bár becsúszott két olyan vereség, amikor a mutatott hozzáállással és futóteljesítménnyel nem voltam elégedett. Nem a játék minőségével volt baj, de nem voltunk olyan agresszívak, mint korábban – magyarázta a Rangadó megkeresésére Barna László. – Ahogy telnek a meccsek, egyre jobban alkalmazkodnak a körülményekhez, ahhoz, hogy jobb játékosok szerepelnek az ellenfeleknél. Van, amiben javulnunk kell, hiszen például nagyon kevés gólt rúgtunk. Pedig minden mérkőzésen adódtak helyzetek, de van olyan visszajátszó, például Mustapha Diallo, akinek már öt ziccere volt, de gólt még nem sikerült szereznie. A védekezésünk már összeállt, arra nem lehet panaszom, hiszen játszottunk már olyan csapatokkal, mint a Szigetszentmiklós, a Zalaegerszeg, a Gyirmót, vagy a Győr kettő, amelyekben NB I-es is megjárt játékosok szerepelnek, mégis csak öt gólt kaptunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik