NB II

Nem akart eligazolni

Homma Kazuo jól érzi magát az NB II-es csapatnál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hat forduló után a kilencedik helyen áll az NB II Nyugati-csoportjában a Veszprém FC. A csapat az elmúlt napokban két tétmérkőzésen is bizonyíthatott, hiszen hétvégén a Zalaegerszeget látta vendégül Vágó Attila vezetőedző együttese, míg szerdán az NB I-es Paks látogatott Veszprémbe, a Magyar Kupa második fordulójában.

A ZTE elleni 1-0-s találkozón a győztes gólt a korábban Pápán, Nyíregyházán, Siófokon, Diósgyőrben, a Ferencvárosban és a Vasasban is megforduló csatár, Homma Kazuo szerezte. A 32 éves japán támadó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a korábbi híresztelésekkel ellentétben nem szándékozott ismét csapatot váltani a közelmúltban, jól érzi magát Veszprémben, és örül, hogy ismét tétmeccseken bizonyíthat.

– Győzelemre játszottunk a ZTE ellen, és sikerült is begyűjtenünk a három pontot – emlékezett vissza a zalaiak ellen győztes találatot jegyző Homma. – A siker a csapat érdeme, mindenki agresszíven, harcosan futballozott, ez döntött a javunkra.

– A Paks elleni kupamérkőzésen viszont nem sikerült a bravúr. Nagy falatnak bizonyult az élvonalbeli ellenfél?
– Egy első osztályú csapattal találkoztunk, nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei. Megtettünk minden tőlünk telhetőt a bravúr érdekében, de a minőségi különbség kiütközött a két csapat között. Jobb kerettel rendelkezik a Paks, megérdemelten jutott tovább.

– Egy félidőt kapott ezen a találkozón. Mi volt az oka a félidei cserének?
– Semmi különös nem történt, megbeszéltük Vágó Attila vezetőedzővel, hogy ezen a mérkőzésen egy félidőt töltök a pályán. Többnyire azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik a bajnokságban kevesebbszer kerültek be a kezdőcsapatba. Megbeszélt csere volt, fontos, hogy a hétvégi bajnokin is megfelelő kondícióban lépjünk pályára.

– Mit vár ettől a találkozótól? A Tatabánya sem lesz könnyű ellenfél…
– Motivált vagyok, csakúgy, mint a csapattársaim. Nem léphetünk pályára úgy, hogy nem hiszünk a győzelemben. Fontos mérkőzés lesz a Tatabánya elleni, sokat jelenthet a későbbiekben, ha három ponttal a zsebünkben utazunk vissza Veszprémbe.

– Hosszú kihagyás után, nyáron csatlakozott a csapathoz. Jól érzi magát a klubnál, sikerült beilleszkednie? Néhány hete még hallani lehetett egy esetleges külföldi szerződésről is.
– Örülök, hogy ismét tétmeccseken bizonyíthatok. A korábbi szerződésemmel voltak problémák, így egy FIFA-szabály miatt januártól májusig nem léphettem pályára. Nagyon jól érzem magam itt, sikerült hamar beilleszkednem, élvezem a játékot a Veszprém színeiben. Igaz, hogy felvetődött a nevem egy külföldi csapatnál, de erről nem szeretnék többet mondani. A megkeresés időpontjában már aláírt, élő szerződésem volt a veszprémi csapattal, így szóba sem jöhetett a váltás.

Olvasói sztorik